Avto
24734 ogledov

Pozor, na prehitre lahko prežijo radarji na novih lokacijah

radar Hradeckega cesta
1/4
Saša Despot
V Ljubljani so mestne oblasti postavile nova radarska ohišja.

Ljubljanske mestne oblasti v boj proti prehitrim voznikom pošiljajo nove 'okrepitve'. Na več lokacijah po mestu so postavili dodatne škatle za stacionarne merilnike hitrosti. 

Sami smo novo merilno škatlo opazili na ulici Hradeckega (na fotografijah) v bližini novega stanovanjskega kompleksa, kjer je omejitev hitrosti 40 km/h.

Merjenje hitrosti pa lahko pričakujejo tudi v Črnučah. Merilnik je postavljen na Dunajski cesti med križiščem z obvoznico in Ježico. 

Po Ljubljani je tako po novem že okoli 15 lokacij z ohišji, mestno redarstvo uporablja tudi mobilne radarje. Letno z naslova glob vozniki s prehitro vožnjo, napačnim parkiranjem in drugimi globami prispevajo v mestni proračun okoli štiri milijone evrov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • Avatar jezeran
    jezeran 17:17 13.avgust 2024.

    Ne vidim več smisla, tako ali tako se v Ljubljani vozi samo še 30km/h, še tam kjer je hitrost 70 km/h, recimo na celovški. Če niso radaji so pa ležeči policaji, nori pešči in kolesarji brez kulture, ter električni skiroji, ...prikaži več oni so pa tako ali tako neregistrirani in jim ne morejo nič

  • sandi76 16:17 13.avgust 2024.

    Razburjajo se samo tisti, ki ne morejo brez težke noge ! Vozite po predpisih, pa ne bo kazni !!

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 14:49 13.avgust 2024.

    Če bi imeli Ljubljančani mentaliteto Štajercev, radarjev v Ljubljani ne bi bilo. Meni je tudi moteče, da ima mestna oblast z redarstvom možnost izdajati globe za prehitro vožnjo. Strinjam se s kaznimi za nepravilno parkiranje s strani redarstva, prehitro vožnjo ...prikaži več bi pa morala sankcionirati izključno policija. Pa da se ti goveda brez čelade s skirorji podijo preko 60km/h po cestah je tudi moteče. Ko so pa kriplji, so pa drugi krivi za njihovo stanje.