Avto
2344 ogledov

Tako bodo na Hrvaškem lovili prehitre voznike

Radar merilnik hitrosti Andrej Leban
Postavili bodo 59 novih radarskih kamer.

Na Hrvaškem, kamor zlasti v poletnem času potuje tudi na tisoče Slovencev, je notranje ministrstvo te dni zaokrožilo popis lokacij, na katere bodo postavili fiksne kamere za nadzor hitrosti voznikov. Do konca leta bodo po vsej državi postavili 59 novih kamer.

Za postavitev kamer je sicer predvidenih 122 lokacij, kamere bodo selili iz ene na drugo, prazne bodo opravljale preventivno funkcijo. V prvi polovici prihodnjega leta bodo tem dodali še 16 kamer in 28 novih lokacij.

S tem bodo na Hrvaškem izpolnili lani podpisan 53 milijonov kun (dobrih sedem milijonov 100 tisoč evrov) vreden dogovor o nakupu opreme za merjenje hitrosti voznikov, ki poleg teh kamer med drugim predvideva še nakup sto dodatnih ročnih radarjev.

Za izbor lokacij so pristojni upoštevali predvsem statistične podatke nesreč, tistih, do katerih je prišlo zaradi prehitre vožnje. Fiksne radarske kamere, ki jih postavljajo na Hrvaškem, imajo možnost snemanja hitrosti najmanj šestih vozil, izmerijo hitrost od 30 do 250 kilometrov na uro. Snemajo najmanj dva vozna pasova v obe smeri.

Oddajnik radarski detektor Ostro Avto Voznik gre za tri mesece v zapor, ker je skušal prelisičiti policijski radar radar Slovenčeva ulica Slovenija Redarji bodo postavili nove radarje: Pazite, kako vozite na teh odsekih

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.