Avto
178 ogledov

Mussomeli z lepotico na pokrovu

Srečanje ameriških vozil
1/67
V8 klub
Ljubljana že dolgo ni bila tako ameriška. V prestolnici je namreč potekal jubilejni zbor ameriških vozil.

Na 10. srečanje Piston Riot v organizaciji slovenskega V8 kluba ljubiteljev ameriških vozil se je pripeljalo kakih 160 vozil iz Slovenije in tujine vseh generacij. Med njimi je bil denimo celo pravcati kenwoorth, tipični ameriški tovornjak, med gosti je bil tudi ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli, ki se je kajpak pripeljal s cadillacom. Kot posebni gostje so bili na prizorišču na jugu Ljubljane tudi slovenski vojaki, ki so predstavili hummerja. 

  • Utrinke si oglejte v obširni fotogaleriji

Med pestrim spremljevalnim programom so med drugim izbirali vozila v različnih kategorijah, tudi najglasmejšega. "Čast" je pripadala corvetti letnika 1974. Obiskovalci so se lahko nadihali tudi vonja po zažganih pnevmatikah in opazovali, kako posebej predalani chevrolet camaro letnik 1986 s 6,0-litrskim motorjem in 900 kilovati (1200 KM) od nič do 100 km/h potegne v 2,0 sekunde.

Zgornje fotografije so prispevali Daniel Mlakar, Dare Benko, Darko Rogač, Dinda Vibe, Gašper Trampuš, Jan Gregorin, Matic Kremžar, Uroš Škerjanc in Patrik Lovrin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.