Avto
16311 ogledov

Mnogi vozniki to storijo takoj, ko se usedejo v avto, v Nemčiji je strogo prepovedano

avto mrzlo jutro Profimedia
Mnogi vozniki se v obdobju, ko nastopijo bolj mrzla jutra, odločijo uporabiti prijem, ki je v Nemčiji prepovedan. Zanj je predvidena tudi globa.

Ko temperature padajo in se začne obdobje hladnejšega vremena, se vozniki vse pogosteje soočajo z izzivi, kot je strganje zaledenelih stekel navsezgodaj zjutraj. Mnogi v teh trenutkih instinktivno vklopijo ogrevanje v avtu, da bi hitreje ogreli vozilo in odmrznili stekla. 

Nemška zakonodaja prav to prepoveduje. Tudi če se znajdete v daljšem prometnem zastoju ali stojite na parkirišču, mora ogrevanje avtomobila ostati izklopljeno, piše Fenix Magazine. Ta zahteva je urejena v nemškem zakonu o cestnem prometu pod naslovom  "Varstvo okolja, prepoved vožnje ob nedeljah in praznikih", kjer je navedeno, da je treba zmanjšati hrup in emisije izpušnih plinov. Prepovedano je tudi delovanje motorja v mirovanju.

Ob neupoštevanju pravil je kazen 80 evrov, poročajo nemški mediji. Pravilo velja tudi na zasebni lastnini, kjer mnogi morda mislijo, da so izvzeti iz teh pravil. V skladu z državnim zakonom o nadzoru emisij je vsako nepotrebno delovanje motorja prepovedano, ne glede na to, kje avtomobil je.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 9
  • sam1 10:25 28.oktober 2024.

    Kaj pa vsa tista službena vozila,ki tako ali drugače nadzirajo promet in se v njih cele dneve in noči grejejo osebe ,ki so tam zaposlene,poleti pa se v vozlih hladijo v udobju klime. Oni verjetno ne spadajo v to kategorijo,medtem,ko ...prikaži več vozniki tovornjakov,ki so razen kakšnega vikenda zaprti v svoje kabine,ne uživajo teh ugodnosti.....

  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:21 28.oktober 2024.

    "Ta zahteva je urejena v nemškem zakonu o cestnem prometu pod naslovom ""Varstvo okolja, prepoved vožnje ob nedeljah in praznikih"", kjer je navedeno, da je treba zmanjšati hrup in emisije izpušnih plinov. Prepovedano je tudi delovanje motorja v mirovanju"... Po ...prikaži večo tem takem, kako je avtor zapisal stavek, ta prepoved potem velja samo ob nedeljah in praznikih, al kaj!?

  • Toma 09:26 28.oktober 2024.

    Ni bolj tupih ljudi od Švabov! Četudi ti uspe lepo postrgati led, bodo šipe takoj zadihane in vidljivost nula! Posledično moraš takoj ugasniti motor saj se ne moreš peljati! Torej moraš imeti plinski grelec, da tak avto spraviš v uporabno ...prikaži več stanje. Dojče idioten uberalles!