Avto
3452 ogledov

Mercedes umika s trga kar dva velika SUV-ja

mercedes-benz GLC coupe Mercedes-Benz
Iz Stuttgarta prihaja za današnji čas že kar nenavadna novica. Ne sicer to, da bo Mercedes-Benz ukinil dva avtomobila, ampak, da sta oba iz priljubljenega segmenta SUV-jev.

Nemški Handelsblatta poroča, da je od virov, ki so blizu uprave, mogoče izvedeti, da ukinitev grozi mercedes-benzoma GLC-coupé in GLE-coupé. Mnenja članov uprave so pri tem zelo deljena, saj nekateri zagovarjajo ukinitev obeh SUV-kupejev, drugi ukinitev enega ali drugega, tretji pa se zavzemajo za zlitje obeh modelov v enega.

Mercedes-Benz GLE coupe | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Vzrok za takšno razmišljanje je v dejstvu, da se je ponudba modelov pri Mereceds-Benzu v zadnjih letih precej povečala, zato bi jo radi malce optimizirali tudi z ukinitvijo modelov, ki nimajo velikega deleža v prodaji. V prodaji mercedes-benzov GLC in GLE namreč kupejevski različici dosegata le 10 do 15 odstotkov.

Mercedes-benz CLE | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Glede na to, da so avtomobilski proizvajalci v zadnjem času prisiljeni varčevati na vseh straneh, bi bila novica o ukinitvi obeh SUV-kupejev  povsem v duhu trenutnega dogajanja. Verjetno bi bila za njiju najboljša rešitev, da ju združijo v skupni model, tako kot so kupejevski različici mercedes-benzov razreda C in E združili v mercedes-benz CLE.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Toma 18:37 01.oktober 2024.

    Nobene škode!