Avto
3621 ogledov

Konec nekega obdobja: iz avtomobilov je izginil predvajalnik zgoščenk

Subaru forester Subaru
Ali ste vedeli, da se je zadnji avtomobil, ki je imel v ponudbi predvajalnik zgoščenk, poslovil šele lani.

Najprej smo si v avtomobilih vsi želeli avtoradio, potem nam je bilo všeč, če je imel predvajalnik audio kaset, še pred kratkim pa si nismo znali predstavljati avtomobila brez predvajalnika glasbenih zgoščenk, na katere smo nazadnje lahko nalagali tudi mp3 datoteke.

A tudi te so se lani dokončno poslovile še iz zadnjih novih avtomobilov, saj na sodobnih infozabavnih sistemih ni več prostora zanje, marsikateri pripadniki najmlajših generacij pa se jih niti ne spomnijo več. Zdaj si predvajalnika zgoščenk v Evropi ne moremo več omisliti.

Avtoradio | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Še pred zadnjo generacijsko menjavo smo se hudomušno muzali ob dejstvu, da so bili s predvajalnikom zgoščenk še vedno opremljeni lexusi, a model neke druge znamke ga je imel v ponudbi še dlje. Šele lani se je namreč predvajalnik zgoščenk poslovil s seznama opreme na subaruju foresterju, ki je zdaj tudi na voljo le z vtičnicami USB in možnostjo pretočnih vsebin.

S tem se je zaključila avtomobilska zgodovina predvajalnika zgoščenk, ki ga je pred skoraj štirimi desetletji, leta 1985, v avtomobilih prva ponudila znamka Mercedes-Benz. Že v nekaj letih je predvajalnik zgoščenk postal redna oprema avtomobilov in tako je bilo vse do nedavnega, ko se je prodaja zaradi drugih načinov predvajanja glasbe ustavila. Temu so počasi sledili tudi proizvajalci, in od lanskega leta predvajalnika zgoščenk v avtomobilu ni mogoče več kupiti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar karjola
    karjola 11:32 08.oktober 2024.

    Tako da ko se radio pokvari ti ne preostane drugo kot kupiti original ki stane očke z glave

  • Avatar karjola
    karjola 11:31 08.oktober 2024.

    Zdaj pa se na radio premika vse več finkcij

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:13 08.oktober 2024.

    Ga ne rabiš,ker si preko telefona predvajaš you tube music,in dela kot urca