Avto
2455 ogledov

1987 sedaj velja tudi za e-skiroje in e-kolesa

AMZS AMZS
Električni skiroji so realnost. Da bi bili njihovi uporabniki varnejši, poti pa zanesljivejše, se je v Sloveniji osnovalo prav posebno partnerstvo.

Električni skiroji, kolesa in dvokolesa postajajo sestavni del vsakodnevne mobilnosti posameznikov. Njihov največji doprinos je, da lahko na relativno kratkih razdaljah učinkovito nadomestijo tako osebni avtomobil kot javni prevoz. Lahko se uporabijo multimodalno, saj omogočajo začetek ali dokončanje poti na na primer mestni avtobus ali vlak ali kot nadomestilo peš prometa.

AMZS in največji slovenski trgovec z zabavno elektroniko Big Bang sta združila moči, glavni namen njunega sodelovanja pa je kupcem električnih skirojev in koles v Sloveniji zagotavljati varno in brezskrbno električno mikromobilnost.

parkirišče Raziskava med Slovenci Avto Raziskava med Slovenci: Tako veliko avtomobilov je obstalo

Da bi bila odločitev za mikromobilnost še lažja, uporaba pa varnejša, AMZS kupcem novega e-skiroja ali e-kolesa v Big Bangu podarja eno leto AMZS članstva, ki vključuje med drugim popravilo prevoznega sredstva na mestu okvare, prevoz pokvarjenega prevoznega sredstva in še razne članske ugodnosti. Dovolj bo, da bo uporabnik v težavah poklical na številko 1987.

AMZS | Avtor: AMZS AMZS

Najprej se naučite peljati in zavirati

V AMZS izpostavljajo, da se bodo prednosti novih prometnih sredstev na dolgi rok izkazale kot pozitivne le, če se bodo uporabniki z njimi vozili varno in če bo med vsemi udeleženci v prometu sožitje ter medsebojno spoštovanje. Inštruktor varne vožnje Tomaž Farčnik za varnejše e-kolesarjenje svetuje spoštovanje nekaterih temeljnih pravil, saj se vožnja na e-skiroju in e-kolesu v precejšnji meri razlikuje od prevoznih sredstev brez dodanega električnega pogona.

Predvsem pri AMZS svetujejo, naj uporabnik uporablja kolesarsko čelado in se pred prvo vožnjo na varni površini seznanijo z delovanjem pogona ter zaviranjem. Zalo pomembna so tudi svetla (odsevna) oblačila, da jih bodo drugi udeleženci v prometu pravočasno opazili. Pri e-skiroju pa je še posebej treba paziti na razne cestne neravnine, udarne jame ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 18:04 20.junij 2020.

    Sosed ima novo električno kolo z nenormalno širokimi gumami. Tako se mu reče uradno, saj ima dve pedali. To je pa tudi edina lastnost, zaradi katere se temu vozilu reče kolo. Dejansko je pa to zmogljiv električni motocikel z mašino ...prikaži več in menjalnikom, ki "potegne" tudi 80/h navkreber ali navzdol.