Skoraj 100.000 ljudi bo v tem letu dobilo to diagnozo

Foto: Epa
Foto: Epa
V Sloveniji za to boleznijo skoraj vsak tretji dan umre ena oseba.
Oglej si celoten članek

Bi znali prepoznati bolezen, za katero na leto pri nas umre okoli 125 ljudi? 75 odstotkov teh bolezni ljudje namreč odkrijejo sami. Dobra novica je, da bi večino teh primerov lahko preprečili. Zato sta zgodnje prepoznavanje in informiranje ključna.

Bralce Žurnala in Med.Over.Neta smo prek kvizov na družbenih omrežjih povprašali, ali prepoznajo ta stanja na fotografijah.

V večini primerov so bralci pravilno prepoznali simptome na sliki, 10 – 20 % odgovorov (odvisno od primera) pa je bilo napačnih.

Kam bi se uvrstili vi? Znate prepoznati simptome te bolezni in rešiti življenje sebi ali bližnjemu? Preverite lahko na tej strani.

  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 21:20 11. Julij 2022.

    Ja pa ja de ...

  • 17:30 11. Julij 2022.

    ja, itak, vsi smo rakavi, sam, da čimprej crknemo v tej vukojebini, pa da se čima manj matramo ... slovenčke …

  • 13:42 11. Julij 2022.

    Lahko bi še napisali za katero boleznijo gre, a ne!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.