Recept: trojna Manner čokoladna sladica v kozarčku

Foto: Manner
Foto: Manner
Preizkusite tudi sami zmagovalni recept za božansko čokoladno sladico v kozarcu.
Oglej si celoten članek

Kupci Mannerjevih sladkosti so v sklopu natečaja na naslov podjetja pošiljali svoje recepte čokoladnih slaščic. Strokovna žirija kulinaričnih strokovnjakov in sladokuscev je izbrala spodnji recept Petre Šket.

Sestavine za deset kozarcev:
300 g  piškoti Manner

Sestavine za Beli čokoladni mousse:
300 g kuverture z mlečno čokolado Manner
2 dl smetane za stepanje 
2 rumenjaka 
80 g mletega sladkorja 
1 dl mleka 
2 jedilni žlici ruma
na koščke narezano sadje (jagode ali banane)

Sestavine za Mlečni čokoladni mousse:
300 g kuverture z belo čokolado Manner
2 dl smetane za stepanje 
2 rumenjaka 
80 g mletega sladkorja 
1 dl mleka 
na koščke narezani vaflji CubidooManner

Sestavine za Temni čokoladni mousse:
300 g kuverture z temno čokolado Manner
2 dl smetane za stepanje 
2 rumenjaka 
80 g mletega sladkorja 
1 dl mleka 
2 jedilni žlici ruma

Priprava moussov

1.)  Čokolado stopimo v vodni kopeli. Rumenjaka stepemo s sladkorjem v prahu, ko pa masa naraste, zaijemo z 1dl vrelega mleka. Primešamo k stopljeni čokoladi.

2.)  Skoraj hladni čokoladni masi počasi narahlo primešamo stepeno sladko smetano in dodamo malo ruma. Za popestritev okusa dodamo še koščke sadja, npr. jagode, banane.

3.) Na dno kozarčkov zložimo nalomljene Manner baby piškote. Na piškote naložimo koščke sadja. Po vrhu nabrizgamo čokoladni mousse. Shranimo v hladilnik.

Po istem postopku naredimo še ostala čokoladna moussa. Na ohlajeni čokoladni mousse potresemo  narezane Cubidoo Manner vaflje. Nabrizgamo mlečni čokoladni mousse. Postavimo v hladilnik.

Ko se mousse ohladi, nanj nabrizgamo še temni čokoladni mousse. Po vrhu okrasimo : ostružki vseh treh vrst čokolad/ vaflji Cubidoo/ oz. z ostalimi Manner izdelki. Sladico dobro ohladimo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.