Nutricionistka Mojca Cepuš je na Hoferjevem dogodku, kjer so promovirali pomembnost zdravega zajtrka povedala tudi, kakšno je njeno mnenje o kavi zjutraj in o količini kave, ki jo spijemo na dan.
Sladkana kava: Da ali ne?
Nekateri si kave ne morejo zamisliti brez mleka, drugi brez sladkorja. A ker so na Hoferjevem dogodku poudarjali predvsem zdrav zajtrk, se je pojavilo vprašanje, kaj ona meni o sladkani kavi. "Sem pristaš tega, da spijemo kavo s sladkorjem. Ker, če jo že 'zlorabljamo', da dobimo energijo, nam bo 5 gramov sladkorja dalo še več energije. Ne bo pa teh 5 gramov, tudi če je bel sladkor, vplivalo na naše zdravje. Kava s sladkorjem je dobra izbira, sploh če potrebujete malce več energije,“ svetuje Cepuševa.
Kaj res? Jaz pa vse Katjine umotvore vzamem skrajno resno, strogo upoštevam vse nasvete "strokovnjakov" in računam da bom živel …
Kako nas nekateri ne znajo nehati posiljevati s svojimi "raziskavami". Najslabše je za nas, da začnemo razmišljati kaj je zdravo …