Kako se naučiti reči “ne”

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ljudje velikokrat raje kot “ne” drugim rečemo “ja,” čeprav bi raje ravnali drugače. Vsakič, ko nekomu rečemo "ja", mu damo del svoje energije in moči. Rešitev je v poslušanju samega sebe in iskreni komunikaciji iz srca, pravi strokovnjakinja.
Oglej si celoten članek

Reči "ne" je za večino precej zahtevno, saj ljudje večini ljudem rečemo "ja", pravi gurujka meditacije in avtorica knjig Jody Shield. Vsakič, ko nekomu rečemo "ja", mu damo del svoje energije in moči, meni Shieldova in izpostavlja, da je najpomembnejše, da smo iskreni in ravnamo skladno z lastnimi notranjimi občutki.

Kot pravi, je veliko bolj prijazno reči "ne" kot privoliti v nekaj, kar nam ne odgovarja in za nas nima nobene dodane vrednosti. Učenje reči "ne" lahko vadimo pred ogledalom, kar gurujka svetuje vsakič, ko se znajdete v situaciji, ko morate nekomu reči "ne". 

"Če govorimo iz srca, bo druga oseba to sprejela na zelo miren in odprt način. Reči jasen, čist in zdrav "ne" je zelo nenapadalen način komunikacije z drugimi. Ko govorimo iz srca, oseba, s katero komuniciramo, čuti podporo. To je zelo lep način izražanja in hkrati tudi najboljši za njih," pravi Shieldova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.