Kako pravilno razbiti jajce

Foto: Profimedia Jajce
Do zdaj ste jajca razbijali na napačen način, pravijo strokovnjaki.
Oglej si celoten članek

Ste tudi vi med tistimi, ki jajce razbijete na robu posode? Ta način po mnenju strokovnjakov ni pravilen.

Če razbijete jajce na robu posode, je velika verjetnost, da bodo drobni koščki lupine zdrsnili v posodo. Včasih so tako drobni, da jih le stežka vidite. Če jih opazite in ste jih razbili neposredno v ponev, boste imeli le malo časa za odstranjevanje.

Ko odstranjujete morebitne jajčne lupine, tega ne storite z žlico ali celo prsti. Najlažji način, da ujamete razbito lupino, je s polovico lupine. Prazno jajčno lupino uporabite kot zajemalko, lupinica se ne bo izmuznila.

Magazin Kako pravilno skuhati jajce?

Kuharski mojstri za Daily Mail zatrjujejo, da je najpreprostejši način razbijanja jajc tudi najučinkovitejši. Jajce razbijte na mizi ali kuhinjskem pultu, kar na sredini in ne na robu. Potreben je le hiter in močan trk ob površje pulta in jajce bo počilo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.