Covid-19: Takšni so najnovejši podatki

Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Število izdanih TAN kod in posledično tudi število potrjenih primerov pri nas je nekoliko padlo.
Oglej si celoten članek

Janez Žibert, avtor modela razvoja epidemije je pred dnevi napovedal, da se bo krivulja okuženih z novim koronavirusom v tem tednu obrnila navzdol.

Mogoče je prvi znanilec njegovih izračunov prav včerajšnji dan, ko je bilo izdanih 8.421 TAN kod. Da je številka padla, pokaže primerjava s tednom dni prej. Prejšnjo nedeljo je bilo namreč izdanih 8.699 TAN kod, kar je 278 manj kot včeraj. Uradni podatki so običajno znani do 10. ure. 

Žibert je še napovedal, da bomo v drugi polovici februarja dosegli stanje, kot smo ga imeli v začetku januarja.

Predstojnik centra za nalezljive bolezn Mario Fafangel ocenjuje, da v najboljšem primeru že marca karantene ne bodo več potrebne. "Če bo naš obrambni zid, ki smo ga zgradili z imunostjo, prebolevnostjo in cepljenjem, zdržal, si predstavljam, da bi lahko šli po poti sproščanja omejitev," je dejal epidemiolog. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:07 31. Januar 2022.

    krek je navadna debela zavaljena bolezen

  • 08:04 31. Januar 2022.

    https://www.youtube.com/watch?reload=9&app=desktop&v=knaYVdkXMgA

  • 07:41 31. Januar 2022.

    Krek bo rekel, da če krivulja pada, še ne pomeni da se niža....;)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.