V BAM kategoriji začimbnih mešanic najdete tudi mešanico za začinjanje perutnine. Perutnina je meso, ki se zelo dobro razume skoraj z vsako prilogo in tako upravičeno nosi titulo najpogosteje uporabljenega mesa za pripravo kosila ali večerje.
Ekipa BAM je pripravila kodo PISCANEC, s katero lahko nakup na BAM Spices začinite s kar 10% popustom!
Z njimi lahko pripravimo odličnega piščanca z zelenjavo, recept čaka spodaj.
Sestavine za piščanca z zelenjavo:
450 g piščančjih prsi
2 bučki
2 rdeči papriki
1 brokoli
60 ml piščančje jušne osnove
2 žlici olivnega olja
1 čajna žlica BAM mešanice za perutnino
polovica čebule
Navodila za pripravo:
1. V veliko skledo dodamo piščančja prsa in jih začinite s soljo in poprom. Dodamo eno žlico olivnega olja in BAM začimbno mešanico za perutnino ter mešamo, dokler se sestavine ne povežejo.
2. Na srednjem ognju segrejemo veliko ponev z eno žlico olivnega olja. Dodamo začinjene piščančje prsi in kuhamo približno med 5 do 7 minut, dokler piščanec ni kuhan. Piščanca prestavimo na krožnik.
3. V isti ponvi med mešanjem pražimo čebulo (po potrebi dodamo še malo olivnega olja), nato dodamo brokoli, bučke in papriko. Ponovno začinimo z BAM začimbno mešanico za perutnino in kuhamo pri srednji temperaturi, dokler zelenjava ne postane hrustljavo mehka.
4. Prilijemo piščančjo osnovo, nato k zelenjavi in jušni osnovi dodamo še kuhana piščančja prsa in mešamo, da se sestavine združijo. Kuhamo toliko časa, da se piščanec skuha. Pa dober tek!