Solata z ajdovo kašo in bučo

Foto: Mercator
Foto: Mercator
Oglej si celoten članek
Ko se na krožniku pojavijo buče,  je to znak, da smo stopili v jesen. Kakšna čarovnija nastane, ko se bučam pridruži ajda, pa sta odkrivala Tjaša in Blaž - Midva kuhava, ki sta iz novih izdelkov skupne blagovne znamke Radi imamo domače, pripravila odlične recepte.
 
Čas priprave: 1 ura
Št. porcij: 4
Zahtevnost: 1/5

Sestavine:

200 g ajdove kaše Radi imamo domače

0,5 buče hokaido

100 g mlade špinače

1 rdeča čebula

100 g lešnikov

5 žlic bučnega olja Radi imamo domače

3 žlice jabolčnega kisa Radi imamo domače

sol

poper

rastlinsko olje

Bučne kocke:

  1. Pečico segrejemo na 200 °C.
  2. Iz buče z žlico postrgamo laske in semena.
  3. Bučo narežemo na krhlje. Če nam uspe, jih olupimo z lupilcem za krompir, drugače pa z ostrim nožem.
  4. Krhlje narežemo na enakomerne kocke.
  5. Bučne kocke razporedimo po pekaču, prekritem s papirjem za peko in jih solimo ter popramo, nato pa še pošpricamo z rastlinskim oljem.
  6. Kocke pečemo 20-30 minut pri 200 °C, nato jih ohladimo.

Solata:

  1. Ajdovo kašo skuhamo po navodilih z embalaže, nato jo popolnoma ohladimo.
  2. Lešnike popražimo na ponvi in jih na grobo stremo.
  3. Čebulo sesekljamo na drobne kocke, špinačo pa stresemo na kupček in jo z nožem z 2-3 rezi na grobo narežemo.
  4. Čebulo in špinačo zmešamo z ohlajeno ajdovo kašo.
  5. Dodamo mešanico bučnega olja in jabolčnega kisa in znova premešamo.
  6. Solimo po okusu.
  7. Po vrhu razporedimo bučne kocke, stresemo pražene lešnike in pokapljamo z bučnim oljem.

Foto: Mercator Solata z ajdovo kašo in bučo

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.