Pohodništvo v sožitju z naravo je od nekdaj veljalo za zdravilno. Možnosti za to ponuja več kot 200.000 km pohodniških poti – v krošnjah dreves, gorah, ob vodi, skozi vinograde ali pa vzdolž najlepših obrežij. Na obisk vabijo predvsem trije Unescovi spomeniki naravne dediščine.
Velik kontrast ponuja druga točka naravne dediščine v Nemčiji – bibavični pas. Na obali nemškega Severnega morja zajema vse, kar naj bi glede na Unesco ohranjali, ščitili in varovali – neizmerljiv zaklad naravnih virov. Priljubljeni so predvsem organizirani pohodi, na katerih boste na lastni koži doživeli plimo in oseko.
Tretja točka so nemški bukovi gozdovi, ki se razprostirajo na petih zaščitenih območjih. Obiskovalci boste tam doživeli osupljive naravne pokrajine, ki prikazujejo, kako bi bila Nemčija videti, če vanjo ne bi posegal človek. Dobro označene pohodniške poti vabijo na nepozabno raziskovanje.
Več prelepih kotičkov Nemčije lahko odkrijete v tem posnetku.
104 naravni parki, 16 Unescovih rezervatov biosfere in 16 narodnih parkov ponujajo izjemno raznolikost flore in favne. A tudi 350 odličnih zdravilnih kopeli in zdravilišč lahko doprinesejo k popolni notranji sprostitvi. Številni zdravilni postopki in metode so enako zdravilni za mlado in staro. Če pa to ne pomaga, bo zagotovo pomagalo nemško vino! Pričakuje vas več kot 80.000 vinogradnikov, ki že komaj čakajo, da pridete poskusit njihovo žlahtno kapljico. Na 13 vinogradniških območjih vas bodo prepričali z odličnimi vini najrazličnejših sort. Izpolnili bodo vse želje in poskrbeli za vse okuse!
Nemčija ima tudi vrhunske Michelinove restavracije, ki ponujajo domačo hrano. Več kot 300 trajnostno urejenih restavracij se je zaobljubilo, da bo varovalo vire in se izogibalo odpadkom. Kuharji postrežejo le z najboljšim iz narave.
Počitnice so še lepše, če jeste dobro hrano. Kako izvrstno, da vsaka zvezna dežela v Nemčiji izjemne dobrote. Vsaka regija ima svoje specialitete. Ponekod se na relaciji 2 km ne strinjajo, kakšen je pravi recept za krompirjevo solato. Večno vprašanje! Prvi del jo pripravi naravno s kisom in oljem, medtem ko drugi prisega na majonezo, da je bolj kremasta. Prepir nastane tudi glede uporabe kislih kumaric. A ravno to je tisto, kar kulinarično Nemčijo naredi tako posebno, zato vabljeni, da preizkusite in ustvarite svoje mnenje.
Veter v laseh, dobro vino in vonj po neskončnih jagodnih poljih – doživite Nemčijo z njene najlepše plati! DZT