Jogurtova pita z gozdnimi sadeži

Foto: Midva kuhava Mercator
Foto: Midva kuhava Mercator
Slastna poslastica vas ne bo razočarala.
Oglej si celoten članek

Z izdelki Radi imamo domače sta ustvarjala Tjaša in Blaž (Midva kuhava). Izdelke najdete v Mercatorjevih prodajalnah - označeni so s srčkom Radi imamo domače.

Čas priprave: 1 h 30 min
Zahtevnost: 2/5
Št. porcij: 24

Sestavine:

Krhko testo:

400 g pšenične bele moke Radi imamo domače

220 g masla Radi imamo domače

100 g sladkorja

1 vanilin sladkor

1 pecilni prašek

4 rumenjaki

 

Nadev:

700 g jogurta borovnica ali jagoda Radi imamo domače

250 g kisle smetane Radi imamo domače

6 žlic pšenične bele moke Radi imamo domače

2 vanilijeva sladkorja

120 g sladkorja

lupinica 1 limone

4 beljaki

 

Jagodičevje:

400 g zamrznjenih gozdnih sadežev

Postopek:

Jagodičevje:

  1. Zamrznjene gozdne sadeže stresemo v cedilo in jih odtajamo.

Krhko testo:

  1. Vse sestavine, razen masla, zmešamo skupaj.
  2. Hladno maslo narežemo na kocke in ga primešamo k ostalim sestavinam.
  3. Med miksanjem se bo zmes oblikovala v drobtine, ki jih nato stisnemo v kepo.
  4. Kepo testa razpolovimo, vsako polovico pa povijemo s prozorno folijo za živila.
  5. Eno postavimo v hladilnik, drugo pa v zamrzovalnik, oboje pa za 30 minut.

Nadev:

  1. Beljake stepemo do čvrstega snega.
  2. V posodi z mikserjem zmešamo kislo smetano, vanilin sladkor, sladkor, moko in lupinico ene limone.
  3. Na koncu s spatulo primešamo še sneg iz beljakov.

Oblikovanje:

  1. Na delovno površino položimo list papirja za peko in na njemu razvaljamo testo iz hladilnika do velikosti dna izbranega pekača.
  2. Razvaljano testo s papirjem za peko postavimo v pekač.
  3. Po testu zlijemo jogurtov nadev.
  4. Odmrznjenim gozdnim sadežem odlijemo odvečno tekočino in jih razporedimo po jogurtovem nadevu.
  5. Iz zamrzovalnika vzamemo drugo polovico testa in jo na grobo naribamo po vsej površini pite.

Peka:

  1. Pito pečemo 50-60 minut pri 180 °C.

Foto: Midva kuhava Mercator Jogurtova pita z gozdnimi sadeži

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.