"Zgodil se bo Egipt"

Foto: Žurnal24 Ivan Pernar (na fotografiji desno) napoveduje, da bo vztrajal. (Foto: Nik Rovan)
Ivan Pernar, prvi obraz protestov v Zagrebu, je noč prespal za rešetkami. Po prihodu na svobodo je napovedal nove proteste in pohod na Markov trg.
Oglej si celoten članek

Sodnica za prekrške je zavrnila obtožni predlog in Ivan Pernar je lahko po prespani noči v zaporu zjutraj odkorakal na prostost.

Policija ga je včeraj prijela nekaj po 14. uri, ko je na Markovem trgu dajal izjavo za TV Koper. Pernar ima namreč prepoved zadrževanja na trgu, ker je v preteklosti večkrat kršil javni red in mir. Noč je tako preživel za rešetkami.

"Sodnica je ovrgla obtožni predlog policije in me izpustila. To pomeni, da je prepoved mojega gibanja po centru mesta nelegitimna zaradi proceduralne napake," je po prihodu s sodišča povedal Pernar. "Če imamo 10 tisoč protestnikov, bo kot v Egiptu. Prišli bomo na Markov trg in takrat bo vlada razpisala volitve," načrtuje Pernar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.