Vsaki tretji Nemec želi odstop Angele Merkel

Foto: EPA
Foto: EPA
Begunska kriza močno vpliva tudi na razpoloženje volivcev. V Nemčiji so trenutno silno nezadovoljni s svojo kanclerko, ki pa očitno politike do beguncev ne misli spreminjati.
Oglej si celoten članek

Glede na anketo, ki so jo včeraj objavili na spletni izdaji tednika Focus, je vsaki tretji Nemec tako nezadovoljen s politiko do beguncev kanclerke Angele Merkel, da si želi njen odstop. Merklova je tarča kritik tudi vodij posameznih zveznih dežel, nezadovoljstva z njeno politiko ne skrivajo niti njeni strankarski kolegi. 

V včerajšnjem pogovoru za časnik Bild je Merklova znova zavrnila vse kritike in poudarila, da je odprtost do beguncev del temeljne človeškosti Nemčije. Izpostavila je tudi, da se spričo dejstva, da je večina prosilcev azila muslimanov, ni česa bati.

"Tistim, ki pridejo k nam, damo že s prvim dnem jasno vedeti, da tu veljajo zakoni in pravila sožitja, ki jih morajo spoštovati," je dejala Merklova in dodala, da morajo begunci tudi sprejeti dejstvo, da imajo v Nemčiji ženske in moški enake pravice, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Na vprašanje, ali bi bila v svoj dom pripravljena sprejeti begunce, za kar so se odločili številni Nemci, pa je Merklova odgovorila: "Čeprav ljudi, ki to počno, zelo spoštujem, si sama trenutno tega ne predstavljam."

Nemčija, ki je priljubljena izbrana destinacija beguncev, ki bežijo z vojnih območij Bližnjega vzhoda, letos pričakuje rekordnih 800 tisoč do milijona prosilcev azila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • Normalno da ji podpora pada če pa tistih 33% Nemcev sam nase misl in jih boli k... če reveži pocrkajo …

  • 11:27 14. Oktober 2015.

    Jože Biščak: Evropa ne živi več tukaj<br />Štiri tisoč islamskih teroristov bo poslanih v Evropo, je obljubila Islamska država. In …

  • h3o
    11:23 14. Oktober 2015.

    merkel, odstopi! skialo se ti je v glavi, delaš probleme ljudstvu, ki te je izvolilo! kdo ti govori da delaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.