Vročina, kot je ni bilo že sto let

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Česa takšnega ne pomnijo.
Oglej si celoten članek

Rusijo je danes zajela vročina, kakršne ni bilo več kot sto let; v Moskvi so podrli rekord iz leta 1917, v mestih po državi pa se je živo srebro povzpelo nad 35 stopinj Celzija.

Meteorološka služba FOBOS je sporočila, da so včeraj v Moskvi izmerili 32,7 stopinje, kar je pol stopinje več od rekorda, izmerjenega leta 1917. Rekorde so podirali od ruske pacifiške obale in Sibirije do evropskih delov Rusije.

Vročina je povečala povpraševanje po klimatskih napravah in ventilatorjih. Moskovčani so zaužili tudi rekordne količine sladoleda in hladnih pijač. Potnikom metroja in tramvaja so delili vodo. 

Župan Moskve Sergej Sobjanin je ljudem svetoval, naj bodo previdni in naj se izogibajo izhodom v najbolj vročih delih dneva. V Moskvi živi več kot 20 milijonov ljudi. Za jutri so napovedane nevihte in obstaja možnost toče, je dejal.

Osvežena napoved Vrača se vročina, nato pa spet vremenska motnja preverili smo To so najcenejši mestni bazeni pri nas

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 09:30 5. Julij 2024.

    Lepo, da Ruse vreme pogreje, ker imajo tako zelo ohlajeno srce, za druge !

  • 09:24 5. Julij 2024.

    Uf, kaj bo komarjev pa še permafrost se bo segrel.

  • 22:37 4. Julij 2024.

    Včasih se je moralo pljuvati na zahod, danes na vzhod. Sicer bi komu prišlo na misel pljuvati po lastni vladi.....ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.