V Zagrebu dodatnih 50 nadzornih kamer

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Zagrebška mestna uprava je napovedala, da bodo, večinoma v središču mesta, postavili dodatnih 50 nadzornih kamer.
Oglej si celoten članek

Za nadaljevanje projekta video nadzora so se v Zagrebu odločili, potem ko so posnetki z nadzornih kamer, ki so bile postavljene na Trgu bana Josipa Jelačića, policiji pomagali ujeti storilce, ki so prejšnji mesec tam podtaknili eksplozivno telo.

Do konca prejšnjega leta so postavili približno 220 kamer na 75 lokacijah v mestu, predvsem z namenom preprečevanja prometnih prekrškov. So pa bili posnetki s kamer izjemno koristni tudi za policiste pri razkrivanju storilcev različnih kaznivih dejanj.

Dodatne nadzorne kamere bodo postavili na ulice v ožjem središču mesta, je napovedal vodja prometno-komunalne službe Mato Kraljević. Dodal je, da so po januarski eksploziji na osrednjem mestnem trgu pregledali veliko posnetkov, prišli pa so do izjemno koristnih informacij za policiste. Zato se tudi pogajajo s policisti, da bi v policijskem komunikacijsko-informacijskem središču neposredno snemali posnetke z mestnih nadzornih kamer.

Kot so še ocenili, dodatno upravičevanje nadzornih kamer ni potrebno, saj so z njihovo postavitvijo že pokazali njihov pomen za izboljšanje splošne varnosti v mestu. Nasprotniki postavitve nadzornih kamer so sicer opozarjali, da gre bolj za vprašanje družbenega kot varnostnega nadzora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.