Rusi stopnjujejo pritisk: Nad lokacijo jedrske elektrarne prvič s temi bombami

Foto: Profimedia Porušene stavbe v Ukrajini po ruskem zračnem napadu.
Foto: Profimedia Porušene stavbe v Ukrajini po ruskem zračnem napadu.
Ruske in ukrajinske sile nadaljujejo z zračnimi napadi. Po odmevnem napadu na skladišče orožja je hitro prišel oster odgovor. Volodimir Zelenski z novo prošnjo za Washington.
Oglej si celoten članek

V regiji Herson je bila v ruskem obstreljevanju in letalski napadih v nedeljo zadeta stanovanjska stavba, pri čemer je bila ubita 61-letna ženska, sedem ljudi pa je bilo ranjenih, je sporočil guverner regije Oleksandr Prokudin.

16 ranjenih so zahtevali ruski napadi na Zaporožje, pa je sporočil guverner istoimenske regije Ivan Fedorov. Po navedbah ukrajinskih medijev so ruske sile Zaporožje prvič napadle s t. i. drsnimi bombami oziroma jadralnimi bombami tipa fab-1500. Tako regijo Herson kot Zaporožje ruska vojska sicer deloma zaseda.

Ukrajinska zračna obramba naj bi ob tem ponoči nad ozemljem Ukrajine sestrelila tri brezpilotnike tipa šahed, še enemu dronu in dvema manevrirnima raketama pa naj bi preprečila, da bi dosegli svoje cilje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na drugi strani je ruska zračna obramba nad obmejnima regijama Kursk in Belgorod ponoči prestregla in uničila osem ukrajinskih dronov, je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi.

Ogenj tudi na ruskem ozemlju

Pred nekaj dnevi sta veliko pozornosti požela ukrajinska zračna napada na ruskem ozemlju. Napadli so ruski vojaški skladišči v bližini mesta Tihoreck v regiji Tver in v bližini vasi Oktjabrski v regiji Krasnodar. Posnetki silovite eksplozije v Tihorecku so zaokrožili po spletu in dvignili moralo ukrajinskim borcem ter njihovim zaveznikom.

V ruski regiji Kursk, kjer Ukrajinci po protiofenzivi še vedno držijo položaje, so Rusi uničili kolono sovražnikovih oklepnih vozil, kot je videti na spodnjem posnetku.

Zelenski bi z ameriškim orožjem napadel Ruse

Foto: Epa joe biden vrh nata volodimir zelenski

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je medtem prispel na obisk v ZDA, kjer bo Joeju Bidnu predvidoma predstavil svoj načrt za končanje vojne.

Obenem naj bi ukrajinski predsednik ameriškega kolega pozval k odpravi omejitev pri uporabi ameriškega orožja za napade na cilje v Rusiji.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:14 23. September 2024.

    Hja, zakaj pa Putler z vojno spreminja mednarodno priznane meje? Samo vprašam!

  • 16:56 23. September 2024.

    Zelenski nas bo potegnil v 3. svet. vojno, mi pa mu brezglavo sledimo. Ne dobesedno mi, ampak naši in tuji …

  • 16:49 23. September 2024.

    Meni se zdi, da če bodo USA rakete padle na Moskvo potem bomo videli veeeelik goban nad nekdaj Kijevom!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.