Ugrabitelju naprtili 977 točk obtožnice

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tožilstvo se je odločilo, da odvetnike Ariela Castra zasuje z obtožnicami, saj so uvodnim 329 točkam, za katere se je že izrekel kot nedolžen, dodali na stotine novih, vse do skupnega števila 977.
Oglej si celoten članek

Spomnimo, 53-letni Ariel Castro je ugrabil tri dekleta in jih imel več let zaprte v hiši, kjer jih je mučil in posiljeval. Za ugrabljena dekleta bi bilo najbolje, da se tožilstvo s Castrovimi odvetniki dogovori za kazen dosmrtnega zapora namesto smrtne kazni, ki mu grozi, ker je eno od njih prisilil v splav s pretepanjem in stradanjem.

Zahvalile so se

Amanda Berry, Gina DeJesus in Michelle Knight so v začetku tedna na spletni strani YouTube objavile videoposnetek, v katerem se zahvaljujejo javnosti za vso podporo in denar, ki so jim ga nakazali. Vse tri so tudi zaprosile za spoštovanje pravice do zasebnosti.

Ugrabitev v 512 točkaj in posilstvo v 446 točkah

Novi sveženj obtožnic zajema 576 tipkanih strani in pokriva obdobje od avgusta 2002, ko je Castro ugrabil takrat 20-letno Knightovo, in vse do maja letos, ko so se dekleta rešila. Čeprav je ugrabil le tri dekleta, mu obtožnica očita ugrabitev v 512 točkah ter posilstvo v 446 točkah, in druge zločine.

Castro je po Knightovi naslednje leto ugrabil takrat 16-letno Berryjevo in leta 2004 takrat 14-letno Gino DeJesus. Dekleta je imel zaklenjena v svoji hiši in je z njimi počel, kar mu je padlo na pamet. Najhujše zlorabe je utrpela Knightova, ki je imela v času po rešitvi plastično operacijo obraza. "Šla sem skozi pekel in nazaj, ampak sem dovolj močna, da grem skozi pekel z dvignjeno glavo," v videoposnetku pravi Knightova in dodaja, da ne želi biti prežeta s sovraštvom, ampak se veseli svojega novega življenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.