Strmoglavilo rusko letalo

Foto: Reuters Letalska nesreča Foto: Reuters Letalska nesreča Foto: Reuters Letalska nesreča Foto: Reuters Letalska nesreča Foto: Reuters Letalska nesreča Foto: Reuters Letalska nesreča Foto: Reuters Letalska nesreča Foto: Reuters Letalska nesreča Foto: Reuters Letalska nesreča Foto: Reuters Letalska nesreča
V strmoglavljenju letala na severozahodu Rusije umrlo najmanj 44 ljudi. Osem preživelih, med njimi desetletni deček, v kritičnem stanju.
Oglej si celoten članek

Letalo vrste tupoljev tu-134 je ponoči malo pred polnočjo po krajevnem času poskušalo pristati na avtocesti približno en kilometer od letališča v Petrozavodskem, a je med pristajanjem strmoglavilo in zagorelo.

Na letalu je bilo 43 potnikov in devet članov posadke. Med osmimi preživelimi, ki so po poročanju ruskih agencij v kritičnem stanju, naj bi bil tudi desetletni deček. Na letalu naj bi bili samo ruski državljani, nekatere agencije pa omenjajo enega švedskega državljana.

Letalo je iz Moskve proti 640 kilometrov oddaljenemu Petrozavodsku v pokrajini Karelija poletelo v ponedeljek ob 22.30 po krajevnem času.

Vzrok nesreče še ni znan. Uvodna poročila govorijo o slabih vremenskih razmerah. Med razbitinami letala so našli črno skrinjico in preiskava poteka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.