Srbijo bodo preplavili begunci

Foto: EPA Begunci Foto: EPA Begunci Foto: EPA Begunci Foto: EPA Begunci Foto: EPA Begunci Foto: EPA Begunci
Madžarska zaprla mejo, v Makedonijo, od koder pridejo, jih ne bodo mogli več vrniti.
Oglej si celoten članek

Potrebno bo graditi centre za begunce, napoveduje Danas. 

Letos je Srbijo prečkalo 90 tisoč migrantov, dnevno pride do dva tisoč ljudi, največ pa jih Srbijo tudi takoj zapusti, je ocenil srbski minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović in hkrati pohvalil varnost: "Nismo imeli niti enega incidenta med domačim prebivalstvom in migranti,“ je dejal. 

Foto: EPA Begunci

A kot kaže, se bo to, da večina Srbijo takoj zapusti, spremenilo. Madžarska je namreč zaprla mejo, visoki komisariat za begunce Združenih narodov (UNHCR) pa bo menda v kratkem razglasil, da Makedonija ni varna država, kar pomeni, da beguncev Srbija ne bo več smela vračati v Makedonijo, od koder prihajajo. 

Foto: EPA Begunci

Ker prihaja zima, bo morala Srbija najbrž zgraditi oziroma opremiti večje begunske centre. 

Ministrica za evropske integracije Jadranka Joksimović je sicer demantirala informacijo, da bi Srbija dobila zahtevo, naj sprejme in namesti 400 tisoč beguncev in poudarila, da se lahko Srbija sama odloči, koliko in na kakšen način bo pomagala. 

Foto: EPA Begunci

Begunci z Bližnjega vzhoda so se včeraj na železniški postaji v Đevđeliji v Makedoniji  stepli za prostor na vlaku proti Srbiji. Na vlaku jih je bilo sicer več tisoč. 

Foto: EPA Begunci

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 20:56 3. September 2015.

    dragec , k tebi bomo vse poslali !

  • 20:56 3. September 2015.

    ja in !? naj zaprejo mejo , pa bo val pljusknil nazaj !!

  • h3o
    15:18 17. Avgust 2015.

    a na ugrabljenega hrvata smo pa že malce pozabli?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.