Sramota ameriške vojne mornarice

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Ena izmed najnovejših ameriških vojaških ladij je na svoji prvi plovbi doživela polom; morali so jo odvleči v 40 navtičnih milj oddaljeno bazo.
Oglej si celoten članek

Ena izmed najnovejših ladij ameriške mornarice, ena izmed ladij s skupnim imenom USS Milwaukee, ki je bila mornarici predana 21. novembra, se je med prvo plovbo pokvarila. 

Priobalni vojni ladji so odpovedali motorji, kar je precej nerodno, glede na to, da je kapitan ladje pred prvo plovbo zagotovil, da je njegova posadka v resnici neustavljiva. “Ne glede na to, kakšne so težave, s katerimi se soočamo, moja posadka zanje vedno najde rešitev,” se je pohvalil.

Za to vrsto okvare posadka očitno ni bila dovolj izurjena, po ladjo so morali poslati vlačilce, ki so jo odvlekli v 40 navtičnih milj oddaljeno bazo ameriške mornarice. Zakaj so ladji odpovedali motorji, še ni uradno znano.

Senator John McCain, predsednik Odbora za oborožene sile maeriškega senata, je incident označil za "zaskrbljujoč". "Novice so alarmantne, predvsem upoštevajoč dejstvo, da je bila ladja v uporabo predana pred le 20 dnevi," je ameriškim medijem poudaril McCain. 

Gre sicer za eno izmed najnovejših pridobitev ameriške mornarice, pred dnevi se je ta pohvalila še z eno pridobitvijo, in sicer z najnovejšim in najsodobnejšim rušilcem, katerega izdelava je stala 4,4 milijarde dolarjev.

PREBERITE ŠE:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:12 14. December 2015.

    Vsakršna podobnost z Bavčarjevim P111, je zgolj slučajna in zlonamerna ! ! ! !

  • 08:19 14. December 2015.

    To so unikatni izdelki in ne velikoserijski. Nekaterih stvari za računalniškim zaslonom ni možno predvideti.

  • 06:28 14. December 2015.

    Pa naj se jaz dodam moje videnje te zadeve. Torej , kot prvo je plovilo pa naj bo vojasko ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.