Rusko letalo izginilo z radarjev

Foto: EPA
Foto: EPA
Usoda letala in posadke še ni znana.
Oglej si celoten članek

Rusko vojaško letalo s 14 vojaki je sinoči izginilo z radarskih zaslonov nad Sredozemskim morjem, to pa se je zgodilo v času, ko so izraelska letala F-16 napadala tarče v severovzhodni sirski provinci Latakija, je po poročanju tujih tiskovnih agencij potrdilo rusko obrambno ministrstvo.

Zvezo s posadko ruskega vojaškega letala II-20 nad Sredozemskim morjem so izgubili 35 kilometrov od sredozemske obale Sirije, ko se je letalo vračalo v vojaško bazo Hmeimim, je pojasnil predstavnik ruskega obrambnega ministrstva.

Usoda letala in posadke še ni znana, je ministrstvo poudarilo v izjavi, ki so jo povzele ruske tiskovne agencije.

Rusko vojaško letalo bi lahko strmoglavilo v Sredozemsko morje zaradi "nepredvidenega kritičnega incidenta" v zraku, poroča ruska tiskovna agencija Interfax.

Rusko vojaško letalo je z radarjev izginilo le nekaj ur potem, ko sta se predsednika Rusije in Turčije Vladimir Putin in Recep Tayyip Erdogan dogovorila za vzpostavitev demilitarizirane cone okoli sirske province Idlib.

Nesreča Letalo treščilo na tla sredi stanovanjskega naselja

Svet Hud incident med letom

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.