Pobegnilo 300 zapornikov

Foto: Žurnal24
Iz zapora na vzhodu Indije je pobegnilo skoraj 300 maoističnih upornikov.
Oglej si celoten članek

Zaporniki so iz zapora v Chhattisgarh, žarišča maoističnega upora, pobegnili, ko so med kosilom obvladali paznike.

"To je bila vnaprej premišljena zarota," je povedal predstavnik policije Rahul Sharma. Po njegovih besedah je iz zapora pobegnilo 299 od 377 zapornikov, vsi pa naj bi bil privrženci maoistov. Na območje so že prispele okrepljene policijske enote, ki iščejo ubežnike.

Maoistični upor, ki se je razvil iz kmečke vstaje leta 1967, se je razširil v polovico od 29 indijskih zveznih držav. Indijski premier Manmohan Singh je upor maoistov označil za najhujšo grožnjo notranji varnosti države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.