Musk trdi, da so ga izdali najožji sodelavci: "Bil sem zaveden!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Elon Musk gre v veliko sodno bitko. Trdi, da je bil zaveden.
Oglej si celoten članek

Ameriški milijarder Elon Musk je danes vložil drugo tožbo proti podjetju OpenAI, ki razvija orodje generativne umetne inteligence ChatGPT, v kateri soustanoviteljema Samu Altmanu in Gregu Brockmanu očita, da sta "izdala" vizijo, ki so si jo zastavili ob ustanovitvi podjetja, poročajo tuje tiskovne agencije.

Musk, ki je pred slabima dvema mesecema umaknil podobno tožbo, v novi tožbi očita goljufijo, zarotništvo in lažno oglaševanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot trdi, je leta 2015 vložil sredstva v Open AI z razumevanjem, da bo šlo na neprofitno organizacijo, nato pa da ga je Altman zavedel in združil moči z velikanom Microsoft. "Altman je Musku zagotovil, da bo neprofitna struktura zagotovila nevtralnost in osredotočenost na varnost in odprtost v dobrobit človeštva, ne na vrednost za delničarje," po navedbah AFP med drugim piše v tožbi.

Musk trdi, da je primer "učbeniška zgodba o altruizmu proti pohlepu", pri čemer ponavlja obtožbe iz prejšnje tožbe, da so ga njegovi nekdanji soustanovitelji v OpenAI izdali, ko so podjetje spremenili iz neprofitnega v pretežno profitno podjetje.

Musk toženima očita, da sta neupravičeno obogatela v vrednosti več milijard dolarjev, medtem ko je bil on, tako kot javnost, prevaran.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 05:05 7. Avgust 2024.

    kaj je v slovenskem parlamentu kjer so vsi zavedeni?

  • 00:47 6. Avgust 2024.

    Pa še podvprašanje: A na to temo se vsevedi ender3 ni nič oglasil?

  • 00:42 6. Avgust 2024.

    Ne vem no, meni ravno Musk ne deluje kot ena naivčina.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.