Mehiška verzija arabske pomladi?

Foto: Tomaž Pavkovič Protesti v Mehiki Foto: Tomaž Pavkovič Protesti v Mehiki Foto: Tomaž Pavkovič Protesti v Mehiki Foto: Tomaž Pavkovič Protesti v Mehiki Foto: Tomaž Pavkovič Protesti v Mehiki Foto: Tomaž Pavkovič Protesti v Mehiki Foto: Tomaž Pavkovič Protesti v Mehiki
V soboto se je zbralo približno 100 tisoč protestnikov na trgu Angel de la independencia, od koder so krenili proti največjemu trgu v središču glavnega mesta, Zocalo.
Oglej si celoten članek

V Mehiki se podporniki Andresa Manuela Lopeza Obradorja še vedno ne morejo sprijazniti z zmago Enriqueja Peñe Nieta na zadnjih predsedniških volitvav prejšnjo nedeljo.

Demonstranti Nietu, sicer predsedniku Institucionarne revolucionarne stranke (IRP), očitajo številne nepravilnosti v procesu volitev, predvsem podkupovanje revnih slojev pri volitvah, razne goljufije, kar so protestniki izražali s premnogimi transparenti na shodu, podpirajo pa jih tudi vsi glavni mediji.

IRP je vodila Mehiko 72 let v prejšnjem stoletju, stranka pa je postala sinonim za korupcijo. Po 12-letni vladavini Felipeja Calderona in njegove Nacionalne stranke akcije se ji je zopet uspelo vrniti na oblast. Demonstranti, predvsem študentsko gibanje YOSOY 132,  v prihodnosti obljubljajo nove demonstracije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.