Med obiskom iranskega predsednika zakrili gole kipe

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Zaradi spoštovanja islamske veroizpovedi so med obiskom prekrili gole kipe v Kapitolskem muzeju in se odpovedali vinu med večerjo.
Oglej si celoten članek

Pred obiskom iranskega predsednika Hassana Rohanija, ki se je v ponedeljek srečal z italijanskim predsednikom vlade Matteom Renzijem, so prekrili gole skulpture v Kapitolskem muzeju, kjer sta visoka predstavnika obeh držav podala izjavo za medije. 

Fotografije, ki so jih foto agencije poslale v svet z obiska iranskega predsednika v Italiji, prikazujejo visoka predstavnika ob kipu Marka Avrelija, medtem ko so skulpture v okolici, na katerih so upodobljena gola telesa, prekrili z velikimi belimi paneli. 

Italijanski mediji poročajo, da so tako oblasti izkazale spoštovanje Rohanijevi islamski veroizpovedi, v znak spoštovanja do islama na večerji prav tako niso stregli vina.

Rohani je z obiskom v Rimu v ponedeljek začel svojo evropsko turnejo, na katero se je odpravil le en teden dni po tem, ko je v veljavo stopil zgodovinski dogovor o rešitvi jedrskega spora med Iranom in svetovnimi velesilami. 

Srečal se je tudi s papežem

Rohani je včeraj obiskal tudi Vatikan, kjer se je srečal s papežem Frančiškom. Gre za drugo srečanje iranskega predsednika s poglavarjem katoliške cerkve, potem ko je leta 1999 iranski predsednik Mohamed Hatami obiskal papeža Janeza Pavla II.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:32 27. Januar 2016.

    Budale jim še v rit lezejo!!!

  • 11:39 27. Januar 2016.

    Zakrili kipe ja kam to vse skupaj vodi, mi se samo prilagajamo tem muslimanom. Enkrat mora biti dovolj. Ne čudite …

  • 11:09 27. Januar 2016.

    aja, danes kipi, poleti pa vse ženske na ulici ? a boste plaže ukinili z vso ameriško glasbo ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.