Letalo s 156 potniki zadela strela

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
EasyJetovo letalo, na poti iz Bristola v Barcelono, je zadela strela, zaradi česar so morali zasilno pristati.
Oglej si celoten članek

Letalo je zaradi udara strele včeraj moralo pristati na španskem letališču Reus. "Leteli smo nad Barcelono in od nikjer se je pojavila nevihta. Zadela nas je strela, kar je bilo grozljivo. Slišati je bilo glasen pok in veliko svetlobe," je dogodek opisala 19-letna potnica. 

Potniki so bili prestrašeni. Ženske so kričale in jokale. "Morali smo zasilno pristati, zdaj pa nas bodo z avtobusi prepeljali v Barcelono," je na Twitterju zapisala devetnajstletnica. 

Pri EasyJetu so dogodek potrdili in dejali, da so vsi potniki in osebje v redu in na poti proti Barceloni. Družba se je opravičila za neprijetno izkušnjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • Syn
    10:05 26. Julij 2014.

    Tipično za paničare. marsikdo zgleda ne ve , da letalo v primeru udara strele deluje kot Faradayeva kletka. Enako velja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.