Kazen za objavo policijskega vozila na “invalidu”

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Španka kaznovana z 800 evri kazni, ker je na Facebooku objavila fotografijo policijskega vozila na parkirišču, namenjenim invalidom.
Oglej si celoten članek

Kot piše Guardian, je Španka pod objavljeno fotografijo objavila pripis: “Parkiraj kjerkoli želiš in ne plačaj kazni.” Policija je v 48-tih urah izsledila žensko in jo oglobila s kaznijo, ki izhaja iz Zakona o zaščiti državljanov, poznanim kot “zakonom za utišanje.

Zakon pedvideva od 600 do celo 30.000 evrov kazni za “neavtorizirano korist fotografij policistov, ki bi lahko ogrozile njihovo ali varnost njihovih družin, zaščitenih objektov ali policijskih operacij”.

Zakon so ob velikem nezadovoljstvu državljanov sprejeli 1. julija. Obsodil ga je tudi Amnesty International, ki je pri tem izpostavil, da fotografiranje lahko predstavlja ključne dokaze v primerih policijske brutalnosti, do katere naj bi prihajalo tudi v Španiji.

Prizadeta čast

Predstavnik policijske postaje, katere policisti so parkirali na mestu za invalide je v primeru izpostavil, da so policisti tam parkirali zato, ker so se odzvali na klic o vandalizmu, do katerega naj bi prišlo v bližnjem parku ter da policija v izrednih situacijah lahko parkira kjerkoli.

Na vprašanje, na kakšen način objavljena fotografija ogroža policiste pa je odgovoril, da je načeta njihova čast. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 22:30 21. Avgust 2015.

    Saj so te razumeli, verjemi mi. Verjetno pa nisi opazil, da se niso mogli načuditi, da si sploh dobil vikend …

  • 10:34 19. Avgust 2015.

    No, takšen zakon bi potrebovali tudi pri nas. Ta neoliberlna perverznost, ki spodbuja omejevanje in oviranje policijskega dela, ščuvanja javnosti …

  • 17:12 18. Avgust 2015.

    Lej našo drugo državo ki fejst užame BARABEE

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.