Huda eksplozija na črpalki: najmanj 35 mrtvih, 80 ranjenih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Huda nesreča v Rusiji.
Oglej si celoten članek

V eksploziji na bencinski črpalki v ruski republiki Dagestan je umrlo najmanj 35 ljudi. Še 80 ljudi je ranjenih, so danes sporočile lokalne oblasti. Sožalje svojcem žrtev je izrazil tudi ruski predsednik Vladimir Putin.

Eksplodiralo je v ponedeljek zvečer na bencinski črpalki v glavnem mestu Mahačkala, ki se nahaja ob Kaspijskem jezeru. Oblasti so uvedle preiskavo dogodka. Domnevajo, da je eksplozija posledica neupoštevanja varnostnih predpisov.

Požar, ki so ga že pogasili, je v največjem obsegu zajemal površino 600 kvadratnih metrov, je sporočilo ministrstvo za upravljanje v izrednih razmerah. Na prizorišču je posredovalo skupno 260 gasilcev.

Vlada je v Dagestan napotila tudi veliko transportno letalo, ki je hudo poškodovane evakuiralo v Moskvo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 21:19 16. Avgust 2023.

    Hej samoroglašeni pravičnik, kaj tebe so vrgli iz vrste, ko je bog pamet delil? Ukrajincem smo poslali vse svoje tanke, …

  • 00:47 16. Avgust 2023.

    škode nobene, tako sa ne vem zakaj toliko besed. Kaj nas sploh zanima za sovražno državo, kar Rusija Sloveniji definitivno …

  • 21:17 15. Avgust 2023.

    A nič drugega po svetu se ne dogaja, kot samo v Rusiji? Pred specialno oparacijo ni bilo nobene nesreče?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.