Chavez odpovedal veliko srečanje

Foto: Reuters Molitev za Chaveza Foto: Reuters Molitev za Chaveza Foto: Reuters Molitev za Chaveza Foto: Reuters Molitev za Chaveza Foto: Reuters Hugo Chavez, Fidel Castro Foto: Reuters Hugo Chavez, Fidel Castro Foto: Reuters Hugo Chavez, Fidel Castro Foto: Reuters Hugo Chavez, Fidel Castro Foto: Reuters Hugo Chavez, Fidel Castro
Venezuela zaradi zdravstvenega stanja predsednika Huga Chaveza odpovedala srečanje s predsedniki sosednjih držav.
Oglej si celoten članek

S srečanjem v Margariti so med drugim želeli počastili tudi 200. obletnico samostojnosti države. Da je vrh, ki je bil predviden za 5. in 6. julij, odpovedan, sta potrdila dva diplomatska vira iz Latinske Amerike. Chavez je sicer ob obletnici načrtoval veliko zabavo.

Zaskrbljeni državljani molijo
Med tem pa so v Venezueli cerkve polne državljanov, ki molijo za čimprejšnje okrevanje Chaveza. „Vse cerkve v državi molijo za Chaveza. Molimo za njegovo hitro okrevanje in vrnitev,“ je dejal
Jimmy Olvas. Težava je tudi v tem, da Chavez nima jasnega naslednika.

Mirili s fotografijami
Venezuelske oblasti so ljudi hotele nekoliko pomiriti s fotografijami Chaveza, na katerih je skupaj s nekdanjim kubanskim voditeljem Fidelom Castrom.

Upajo, da bodo s tem utišali govorice, da ima Chavez raka na prostati in da je zelo bolan. Uradna poročila sicer trdijo, da Chavez okreva po težki operaciji trebušne votline, operirali so ga na Kubi. Ena izmed gorečih privrženk venezuelskega voditelja in odvetnica Eva Golinger je dejala: "Čisto v redu je, ali ne vidite?"


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.