Zmagovito s Švedskega

Foto: Žurnal24 tiselj_main_katic
Celje Pivovarna Laško je na Švedskem doseglo pomembno zmago. Pivovarji so bili boljši od Hammarbyja za štiri zadetke in si s tem zagotovili napredovanje med 16 ekip v LP.
Oglej si celoten članek
 

Liga prvakov, skupina A, 4. kolo

Hammarby : Celje P. L. 27:31
Chambery :
Granitas 34:21

Celjani so se v prvem delu tekme s Hammarbyjem, ki jo igrajo brez Miladina Kozline in Dragana Gajiča, odrezali zelo dobro. Začetni švedski nalet so dobro zaustavili in začeli narekovati svoj ritem. Z golom Alekseja Peskova so v 20. minuti prvič povedli za štiri gole, dva minuti kasneje pa je znova izvrstni Edvard Kokšarov popeljal pivovarje v vodstvo za pet zadetkov. Španska sodnika sta sicer Celjane izključevala kot za stavo, tako da so ti skoraj polovico prvega polčasa odigrali z igralcem manj, domači pa niso imeli nobene izključitve. Poleg tega sta podelila rdeči karton Nikoli Kojiću zaradi nenamernega udarca v obraz. Na desnem krilu je priložnost z obema rokama zgrabil mladi Jan Gregorc in tudi z njegovim prispevkom so pivovarji odšli v garderobo s petimi goli naskoka.


Špiler in Kokšarov sta bila med najboljšimi Celjani na Švedskem. © Gregor Katič

 
Drugi polčas so slovenski prvaki začeli slabše, kot so končali prvega, in domačim po njihovi seriji treh golov dopustili nekaj upanja na preobrat. Nato je nekaj obramb nanizal Beno Lapajne , ki ohranja dobro formo iz reprezentančnega dresa, niz golov pa je prispeval tudi Renato Sulić . Tudi sicer so Celjani dobro izkoriščali svoje krožne napadalce. V nadaljevanju tekme Hammarby ni bil več pretirano nevaren, Miha Gorenšek je zadel za sedem golov prednosti in Celje je v svojo zbirko dodalo novi dve točki iz Lige prvakov. Kljub smešnemu kriteriju sodnikov, ki sta goste na klop za izključene poslala kar osemkrat, domače pa le enkrat. Hvale vredna je predvsem obramba, ki je bila eden glavnih razlogov, da se Hammarby Celjanom ni mogel približati.

 
 

Rad bi se zahvalil soigralcem, ki so danes opravili odlično delo v obrambi.

Beno Lapajne

 
David Špile r, eden najboljših v celjski vrsti je po srečanju dejal:  "Mislim, da smo srečanje dobili v obrambi. Tudi sicer se vsa srečanja danes dobivajo v obrambi. Zaslužili smo si ti dve točki. Rad bi povedal, da nam ni bilo lahko, saj v domačem prvenstvu ne igramo tako, kot bi si želeli. K sreči smo z današnjo zmago rešili evropski del sezone, saj je bil naš cilj pred začetkom uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja. Sicer pa smo danes odigrali kolektivno, tudi igralci, ki običajno manj igrajo, so dobro izkoristili priložnost. Končna razlika ni bila pomembna, pomembna je zmaga." Izvrstno razpoloženi Beno Lapajne pa je dejal:  "Rad bi se zahvalil soigralcem, ki so danes opravili odlično delo v obrambi. Rezultat in igra sama sta pomembna za nas pred nadaljevanjem prvega dela sezone. Danes se je pokazalo, da imamo dobre igralce na klopi, ki lahko nadomestijo člane prve sedmerke. O tekmi s Chamberyjem še ne razmišljamo, saj nas v sredo čaka tekma državnega prvenstva v Novem mestu s Krko, nato pa bomo naše misli usmerili na odločilen obračun s Francozi."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.