Zmaga Hamburga brez Brečka

Foto: Žurnal24 Franck Ribery (v sredini) je eden od nosilcev igre bavarskega velikana.
Nogometaši Schalkeja so v najzanimivejšem srečanju 14. kola Bundeslige v gosteh s 3:2 ugnali Hannover. Bayern je pred domačimi gledalci rutinirano odpravil Wolfsburg z 2:1 in ostaja na vrhu.
Oglej si celoten članek
 

Nemčija, Bundesliga, 14. kolo

Karlsruhe : Hertha B. 2:1
Bayer L. : Duisburg 4:1
Bayern : Wolfsburg 2:1
Eintracht F. : Stuttgart 1:4
E. Cottbus : Werder B. 0:2
Hannover : Schalke 2:3
Bochum : Arminia B. 3:0
Nürnberg : Borussia D. 2:0
Hamburg : Hansa R. 2:0

Nogometaši Bayerna so v vodstvo prišli v 35. minuti, ko se je Franck Ribery poigral z obrambo Wolfsburga , nato pa zaposlil najboljšega strelca prvenstva Miroslava Kloseja (devet zadetkov), ki mu ni bilo težko zatresti mreže gostov. Po odmoru se je šov Riberyja nadaljeval, saj je v 50. minuti povišal vodstvo po hitro izvedenem protinapadu Hamita Altintopa. Mladi Francoz je akcijo zaključil s prefinjenim lobom. Za častni zadetek gostov, ki jih vodi nekdanji trener Bayerna Felix Magath, je v 71. minuti po izjemni podaji Christiana Gentnerja poskrbel Ashkan Dejagah .

Na severu Nemčije je Schalke prišel do pomembnih treh točk. Hannover je povedel že v 17. minuti, ko je bil z 11-metrovke natančen Szabolcs Huszti . Nogometaši iz Gelsenkirchna so se v igro vrnili z dvema zadekoma Kevina Kuranyija , vendar je gostiteljem po zaslugi Husztija uspelo izenačiti. Odločilni zadetek je padel v 61. minuti, ko je Halil Altintop zadel s 15-metrov v levi kot vrat vratarja Roberta Enkeja. Izjemno formo je znova potrdil branilec naslova Stuttgart , ki je po katastrofalnem uvodu v prvenstvo zmagal četrtič zapored. Tokrat je na gostovanju padel Eintracht iz Frankfurta z 1:4.

Bojan Prašnikar je s Cottbusom doživel osmi letošnji poraz in padel na zadnje mesto prvenstvene lestvice. © Action Images

 
Slovenski strateg Bojan Prašnikar je z Energie Cottbusom klonil proti Werderju z 0:2. Gostje iz Bremna, ki so na lestvici na drugem mestu s 30 točkami, so povedli v 63. minuti, ko je bil z 11-metrovke natančen Diego , nove tri točke pa je potrdil Jairo Mosquera v 83. minuti srečanja. Podobno neuspešen kot Prašnikar je bil tudi slovenski reprezentančni kapetan Klemen Lavrič , ki je na gostovanju Duisburga pri Bayerju v Leverkusnu igral od 72. minute. Lekarnarji so po hitrem zaostanku strnili vrste in na koncu zanesljivo slavili zmago s kar 4:1. Tretji Slovenec, ki se udejstvuje v Bundesligi, Mišo Brečko tokrat ni sodeloval pri zmagi Hamburga nad Hanso iz Rostocka z 2:0. Za nogometaše s severa Nemčije sta zadela Rafael Van der Vaar t in Ivica Olić . Hamburg (3. mesto) je na lestvici po točkah ujel Werder in za vodilnimi Bavarci zaostaja le točko.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.