Zlato odličje za slovenkega paraolimpijca, ki je popravil tudi rekord

Foto: Sportida
Foto: Sportida
Tiršek na paraolimpijskih igrah v Parizu do zlate medalje.
Oglej si celoten članek

Slovenski strelec Franček Gorazd Tiršek je na paraolimpijskih igrah v Parizu osvojil zlato medaljo v disciplini z zračno puško stoje v kategoriji R4. Za najuspešnejšega člana slovenske ekipe v Parizu je to že peta medalja na igrah v karieri, a prva zlata.

Tiršek je v predtekmovanju osvojil šesto mesto in si tako zagotovil nastop med osmerico, ki si zagotovi boje za medalje.

V finalu je nato streljal zelo zanesljivo, se kmalu prebil na četrto mesto in nato že med tiste, ki dobijo medalje. V boju na izločanje se je z mirnimi nastopi, ustrelil je tudi 10,7 in 10,8, prebil vse do odločilnega boja za zlato z domačinom Tangyuem de la Forestom.

Foto: Sportida Franček Gorazd Tiršek

V zadnjih dveh strelih je bil spet natančnejši in na koncu zmagal z 0,2 kroga prednosti. Dosežek 253,3 v finalu pa je tudi nov paraolimpijski rekord. Bron je dobil Korejec Huntae Seo.

Disciplina zračna puška stoje je sicer Tirškova najmočnejša; v njej si je pristreljal tri od štirih paraolimpijskih medalj v karieri, drugi je bil tako v Londonu 2012, Riu 2016 kot v Tokiu pred tremi leti. Eno bronasto medaljo ima še v disciplini zračna puška leže R5 iz Tokia pred tremi leti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.