Zlatko, Mile in Klemen med strelci

Foto: Žurnal24 Mile Ačimović je odločil tekmo dunajske Austrie. (Foto: Reuters)
Zlatko Dedić, Mile Ačimović in Klemen Lavrič so se minuli konec tedna veselili doseženih zadetkov za svoje ekipe. Vrsta reprezentančnih kandidatov pa je odigrala cele tekme.
Oglej si celoten članek

Nemčija
Zlatko Dedić je v 22. kolu nemškega prvenstva svojemu Bochumu prinesel tri točke na domači tekmi s Hoffenheimom. Dedić je v igro sicer vstopil šele v drugem polčasu, v 76. minuti pa je postavil končni izid (2:1). To je bil njegov tretji gol v Bundesligi in drugi na zadnjih dveh tekmah. Manj uspešna sta bila Milivoje Novaković in Mišo Brečko. Oba sta odigrala vseh 90 minut, Köln pa je z 0:2 izgubil v gosteh pri Schalkeju. Matej Mavrič je pri remiju svojega Koblenza proti Rostocku sodeloval vseh 90 minut.

Anglija
Kapetan slovenske nogometne reprezentance Robert Koren je v angleškem FA-pokalu dosegel prvi zadetek za WBA, njegov klub pa si je z gostujočim remijem (2:2) priigral še eno tekmo v osmini finala tega najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

Foto: Žurnal24 Francija
V francoski ligi je Auxerre z 1:0 ugnal Rennes. Valter Birsa pa je igral od 67. minute. Boštjan Cesar je z 0:1 izgubil proti Montpellierju, njegov Grenoble pa še vedno tabori povsem na dnu lestvice, s šestimi točkami zaostanka za predzadnjim Boulognom, ljubljanski branilec pa ni igral.

Italija
Udinese Samirja Handanovića je proti Milanu na San Siru izgubil z 2:3, prvi izbor Matjaža Keka je mrežo gostov branil vseh 90 minut. Bojan Jokić še ni debitiral za Chievo proti Sieni, ki je zmagala z 1:0. Inter se je iz Neaplja vrnil le s točko, gola ni dosegla nobena ekipa. Rene Krhin je vso tekmo presedel na klopi. Jasmin Handanović je za Mantovo branil vso tekmo, njegovo moštvo pa je z 1:3 izgubilo proti Regginu.

Avstrija
Na obračunu Sturma in celovške Austrie sta bila dejavna Klemen Lavrič na graški in Luka Elsner na celovški strani. Po tekmi je bil veliko bolj židane volje Lavrič, ki je prispeval enega od treh zadetkov Sturma, rezultat je bil sicer 3:0. Elsner je odigral vso tekmo. Mož odločitve je bil Mile Ačimović, ki je prispeval zadnji zadetek – z bele točke – za svojo Austrio proti Superfundu. Bilo je 4:3. Magna Saša Fornezzija je izgubila pri Mattersburgu z 0:1.

Druge lige

Marko Šuler je ob remiju Genta in Bruggea odigral vso tekmo. Njegov soigralec Zlatan Ljubijankić je igral do 31. minute. V Grčiji je Mirnes Šišić za Gianinno ob porazu s Paokom (0:1) odigral vso tekmo. Aleksander Radosavljević (Larissa) je bil bolj srečnih nog, saj je zmagal proti Xanthiju, ob tem pa odigral vse srečanje. Omonia Antona Žlogarja je remizirala proti Enosisu (0:0), Izolčan pa je obsedel na klopi. Na Portugalskem je Nejc Pečnik odigral vso tekmo za svoj Nacional proti moštvu Rio Ave, bilo je 1:1. Ostala nam je še Nizozemska: Tim Matavž je za Groningen proti Waalwijku (zmaga z 2:1) odigral vso tekmo. Dalibor Stevanović je z Vitessom izgubil proti Twenteju (1:2), Dado pa je bil na igrišču 90 minut. Prav tako pa je vseh 90 minut branil Aleksander Šeliga – zmaga proti Venloju z 2:0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.