Zgodaj zadeti in manj kazni pretrpeti

Foto: Žurnal24 Hokejisti Olimpije so se od Tivolija poslovili s porazom. (Foto: Saša Despot)
Slovenski moštvi v ligi EBEL še vedno vegetirata na dnu lestvice. V petek sta bili na njunem urniku zahtevni gostovanji pri Dunaju in Linzu, ki sta se izkazala za zelo trda oreha. Pretrda.
Oglej si celoten članek

Olimpija je v avstrijski prestolnici proti Dunaju sicer prihajala do priložnosti, vendar so bili zeleno beli premalo učinkoviti, kar je izpostavil tudi Egon Murič: "Sodniki so srečanje naredili zelo zanimivo, saj je bilo veliko izključitev na obeh straneh. Mi te številčne prednosti niso znali izkoristiti. Dunajčani pa so realizirali priložnosti, ki so jih imeli, prej prišli do zadetkov in zmagali. Dejstvo je, da moramo prej zadeti. Moramo doseči gol v prvi tretjini, nato bo vse lažje. S psihološko prepreko se sicer še ne obremenjujemo, lahko pa kmalu nastane. Je pa treba povedati, da ima tudi Dunaj kakovostno ekipo. Imeli smo svoje priložnosti, a jih nismo znali izkoristiti. Škoda."

Igra varovancev Ildarja Rahmatullina sicer ni bila tako slaba kot kaže rezultat, visokemu porazu pa je botrovalo nekaj nepotrebnih napak pred vrati Gabra Glaviča in pa tudi preveč izključitev že v prvi tretjini, ki so železarjem pobrale precej moči. Linz je igral zelo ofenzivno, tudi zadevali so, ko je bilo to potrebno, zato je bil trener Kim Collins po tekmi zelo zadovoljen z rezultatom, svojim igralcem pa je nekoliko zameril slabšo igro z igralcem ali dvema več. Jeseniški trener je vnovič poudaril, da si toliko izključitev v eni tretjini (10 minut v prvi, op. p) nikakor ne smejo privoščiti.

Igra z igralcem ali dvema manj ti poberejo precej moči, nenehno igramo 'penalty killing'.
Ildar Rahmatulin

 

 

"Igralcem sem že neštetokrat povedal, da si ne smemo privoščiti preveliko število izključitev v posamezni tretjini,a se nam je vnovič ponovila ista zgodba. Igra z igralcem ali dvema manj ti poberejo precej moči, nenehno igramo 'penalty killing', zato smo se ves čas prisiljeni braniti, kar nikakor ni dobro. Trenutno je to domet naše ekipe, a prepričan sem, da bomo napredovali. Fantje so se borili, tega jim ne smem očitati, žal pa smo tudi grešili, kar so hokejisti Linza s pridom izkoriščali in na koncu zasluženo slavili,“ je dejal Ildar Rahmatullin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.