Zettel: Presenečena nad drugo vožnjo

Foto: Žurnal24 Kathrin Zettel je prepričljivo slavila v Söldnu, tudi tretja je bila Avstrijka: Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Prvi veleslalom v novi sezoni je pripadel Kathrin Zettel, ki je dejala, da je presenečena nad časom druge vožnje. Naši Mateja Robnik in Ana Drev sta se uvrstili na 23. in 25. mesto.
Oglej si celoten članek
 

Sölden, veleslalom, ženske

1. K. Zettel (AUT) 2:22,99
2. T. Poutiainen (FIN) +0,98
3. A. Fischbacher (AUT) +1,48
23. M. Robnik (SLO) +3,86
25. A. Drev (SLO) +4,51

Zmagovalka prve tekme svetovnega pokala je Avstrijka Kathrin Zettel , ki je s prednostjo skoraj sekunde slavila svojo tretjo zmago v svetovnem pokalu.  Na drugo mesto je prišla vodilna po prvem delu Tanja Poutiainen , tretja pa je bila verjetno največje presenečenje tekme Andrea Fischbacher , ki se je tja prebila s startno številko 26. Blizu vrha je ostala tudi Švicarka Lara Gut , še eno izmed odkritij prve vožnje, medtem ko je veteranka Maria Jose Rienda potonila na 16. mesto. Zmagovalka je po koncu veleslaloma Nini Oštrbenk povedala: "Danes je neverjeten dan. Avstriji je končno uspelo zmagati v Söldnu. Presenečena sem nad rezultatom v drugi vožnji, ki je bila res dobra. Takšne moram še kdaj ponoviti in bom vnovič na zmagovalnih stopničkah."  Tanja Poutinainen pa je potarnala: "Zmagati tukaj mi očitno ni usojeno. Že večkrat sem vodila po prvem delu, nato pa nisem bila prva. Danes tudi ne bi mogla biti, saj je bila Kathrin preveč dobra." Na koncu je besedo dobila še tretjeuvrščena Andrea Fischbacher: "Zelo sem vesela. Še posebej zato, ker stojim na stopničkah tudi v tehničnih disciplinah."

Mateja Robnik želi v prihodnje višje. © Anže Petkovšek

 
V drugi vožnji sta nastopili tudi Ana Drev in Mateja Robnik . Slednja je zasedla 23. mesto, Drevova pa je bila dve mesti slabša. Njuni vožnji sta bili solidni, obe pa zatrjujeta, da sta sposobni boljših dosežkov. Mateja Robnik je povedala: "To so moje prve točke v Söldnu, najboljši rezultat na ledeniku. Na strmini nisem smučala najbolje. Za prvo tekmo sem zadovoljna, v prihodnje pa si želim svoje smučanje in rezultate izboljšati." Ana Drev, ki je v Söldnu debitirala pred šestimi leti, pa je dejala: "Po poškodbi je to največ, kar lahko pokažem. Smučala sem preveč zadržano in negotovo, morda sem imela tudi prevelika pričakovanja. Sicer sem zadovoljna, ker sem prišla v finale, zdaj pa imam mesec dna časa, da se pripravim na naslednji veleslalom."

 
 

Smučala sem preveč zadržano in negotovo, morda sem imela tudi prevelika pričakovanja.

Ana Drev

 
Po prvi vožnji krstne veleslalomske tekme v novi sezoni je v bila vodstvu Finka Tanja Poutiainen, pri kateri so se ure ob prihodu v cilj ustavile pri 1:09,83, druga je bila Kathrin Zettel, ki je za vodilno zaostala za 15 stotink sekunde, tretja pa lanska zmagovalka Söldna in dobitnica malega kristalnega globusa Denise Karbon, ki si je prismučala 64 stotink zaostanka. Mateja Robnik je bila 22., Ana Drev 25., Tini Maze in Maruši Ferk pa se s 37. in 39. mestom ni uspelo uvrstiti v finale. Od višjih startnih številk je s 26-ico presenetila Avstrijka Andrea Fischbacher, ki se je povzpela kar na peto mesto, prav tako ali še bolje pa sta se odrezali Lara Gut in veteranka Maria Jose Riendo s četrtim in sedmim mestom ter dokazali, da izgovori o slabi progi ne zdržijo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.