Žemlja gladko v četrtfinale, izpad pri dvojicah

Foto: EPA
Foto: EPA
Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja je v drugem krogu turnirja ATP v Casablanci z nagradnim skladom 420.000 evrov premagal Švicarja Henrija Laaksonena v dveh nizih. Žemlja je z Blažem Kavčičem nato v dvojicah izpadel proti Nemcema Christopherju Kasu in Dustinu Brownu.
Oglej si celoten članek

Grega Žemlja je bil v prvem krogu boljši od Nemca Matthiasa Bachingerja s 6:7 (3), 7:5 in 7:6 (2), njegov naslednji tekmec pa bo zmagovalec dvoboja med drugim nosilcem, Južnoafričanom Kevinom Andersonom, in kvalifikantom Pablom Carreno-Busto iz Španije.

Žemlja, sicer osmi nosilec maroškega turnirja, je bil proti Henriju Laaksonenu, 294. igralcu sveta, veliki favorit. Švicar se mu je dostojno upiral le v prvem nizu, ki ga je Kranjčan dobil po podaljšani igri. V nadaljevanju je Žemlja povedel s 5:0 in brez težav dobil dvoboj.

V posamičnem delu turnirja v Maroku sta nastopala tudi Blaž Kavčič in Aljaž Bedene, ki pa sta svoje nastope končala v sredo v drugem krogu.

Žemlja bo danes nastopil še enkrat. V paru s Kavčičem se bo pomeril z nemško dvojico Christopher Kas/Dustin Brown. V dvojicah čaka nastop tudi Bedeneta, ki igra v paru s Poljakom Tomaszem Bednarekom, nasproti jima bosta stala Italijan Potito Starace in Daniele Bracciali.

Nemška dvojica premočna

Žemlja in Blaž sta se kasneje poslovila od tekmovanja v drugem krogu dvojic. Od slovenskega para sta bila uspešnejša Nemca Christopher Kas in Dustin Brown, ki sta zmagala s 6:3 in 6:2.

Nemška dvojica se bo v naslednjem krogu pomerila s slovensko-poljsko navezo Aljaž Bedene/Tomasz Bednarek. Slednja sta danes s 6:3 in 7:5 premagala italijanski par Potito Starace/Daniele Braccali.

Casablanca, ATP (410.000 evrov), 2. krog:

Grega Žemlja (Slo/8) - Henri Laaksonen (Švi) 7:6 (5), 6:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.