Zbogom, Tivoli

Foto: Žurnal24 Sašo Ožbolt je dobro upošteval navodila trenerja Jureta Zdovca. (Foto: Boštjan T
Union Olimpija bo v četrtek z obračunom proti CSKA (20:30) vzela evroligaško slovo od dvorane Tivoli. V naslednji sezoni bo namreč tekme že igrala v Stožicah. Praznično delo za optimizem v 2010.
Oglej si celoten članek
Dvorana Tivoli bo seveda ostala na svojem mestu, toda glede na načrte prenove naj bi v njej dobili domovanje predvsem hokejisti. Oblikovalci so predvideli hokejsko dvorano za 8800 gledalcev ter manjšo košarkarsko dvorano, ki bi sprejela približno 2000 gledalcev. KK Union Olimpija pa se bo po koncu sezone zagotovo preselil v novo dvorano v Stožicah.

Med prvimi se bodo od Tivolija, kar se tiče nastopov v evroligi, poslovili košarkarji. Žal pa pri tem ne gre za nič dobrega, saj tako hitro slovo pomeni, da se ljubljanski igralci niso dovolj izkazali v prvih osmih krogih, da bi lahko nadaljevali igranje med 16 najboljšimi ekipami evrolige. To bo že šesta sezona v nizu, ki jo bo Union Olimpija zaključila po prvem delu.

Ne glede na to pa v ljubljanskem taboru pravijo, da bodo dali vse od sebe, da se od Tivolija in zvestih gledalcev, ki jih je iz tekme v tekmo manj, poslovijo z zmago. To bo vse prej kot lahko, saj v Ljubljano prihaja ekipa, ki igra vedno bolje in ima zdaj v evroligi pet zaporednih zmag. Niz je začela prav proti Unionu Olimpiji (79:69) ter nato v gosteh premagala Cajo Laboral in Lottomatico, doma pa v zadnjem kolu tudi Maccabi. Z izkupičkom 6-2 si je CSKA Moskva ob Caji Laboral iz skupine C že zagotovil napredovanje v drugi del.

"Čeprav nimamo niti teoretičnih možnosti za nadaljevanje Evrolige, imamo dovolj motivacije, da premagamo CSKA. Želimo se namreč izogniti zadnjemu mestu v skupini in se od gledalcev posloviti z zmago," pravi Sašo Ožbolt.

Varovanci trenerja Jureta Zdovca so praznične dni izkoristili za mini priprave, ki so vključevale dva treninga dnevno, le 31. decembra in 1. januarja so imeli igralci prost popoldanski oziroma dopoldanski termin. "Pohvaliti moram prav vse igralce, saj so pokazali pravi, profesionalni odnos do dela. Zato z optimizmom zrem v leto 2010, v katerem moramo izpolniti cilje, ki smo si jih zadali," pravi Jure Zdovc, ki je ob tem mislil na osvojitev slovenskega pokala (februarja) in državnega prvenstva ter uvrstitev na zaključni turnir lige NLB (aprila).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.