Zaradi neuspeha odšla dva selektorja

Foto: Žurnal24 Javier Clemente je prevzel vodenje iranske nogometne reprezentance.
Zaradi neuspešnih kvalifikacij za nastop na evropskem nogometnem prvenstvu v Avstriji in Švici sta Ukrajina in Srbija ostali brez selektorjev. Ukrajinski je odstopil sam, srbskega so razrešili.
Oglej si celoten članek

Izvršni odbor Nogometne zveze Srbije je na seji v Beogradu razdrl pogodbo s španskim strokovnjakom Javierjem Clementejem. Nogometni veljaki iz Srbije so se za ta korak odločili, ker se njihova reprezentanca prek kvalifikacij ni uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici in Avstriji. Novega selektorja bodo izbrali do 24. januarja prihodnje leto. "Pri končni odločitvi smo upoštevali dosežke. Dejstvo je, da se nismo uvrstili na sklepni turnir, čeprav je bilo sodelovanje s Clementejem izjemno korektno," je v zvezi s tem dejal predsednik Nogometne zveze Srbije Zvezdan Terzić. Srbska izbrana vrsta je v skupini A osvojila tretje mesto, pred njo sta se uvrstili Poljska in Portugalska. Clemente, ki je vodil špansko reprezentanco od leta 1998 do 2004, je julija leta 2006 s Srbi podpisal dveletno pogodbo, njegova letna plača pa je znašala 700.000 evrov.

Selektor ukrajinske nogometne reprezentance Oleg Blohin je vodstvu ukrajinske nogometne zveze podal svojo odstopno izjavo. Kot glavni razlog odstopa je navedel dejstvo, da se mu z ekipo ni uspelo prebiti skozi kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2008 v Avstriji in Švici. Evropski nogometaš leta 1975, ki je mesto ukrajinskega selektorja prevzel novembra 2003, je neuspeh pripisal sebi. Lani je Blohin svojo ekipo na svetovnem prvenstvu v Nemčiji pripeljal vse do četrtfinala, kjer je z 0:3 klonila proti poznejšim svetovnim prvakom Italijanom. Z 20 leti je Blohin svojo kariero nogometaša začel pri kijevskem Dinamu, s katerim je sedemkrat postal državni prvak. Poleg tega je bil tudi najboljši strelec reprezentance Sovjetske zveze.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.