Zadevala Ačimović in Vučkić

Foto: Žurnal24 Mile Ačimović je že dolgo časa prvo ime Austrie, tokrat pa se bo lahko dokazal p
Vsak ponedeljek dopoldne preverjamo, kako so minuli vikend igrali slovenski nogometaši v tujih ligah. Tokrat velja izpostaviti Mileta Ačimovića in Harisa Vučkića.
Oglej si celoten članek
 

Več o ligaškem dogajanju:

Anglija: prvaki začeli z zmago.
Nemčija: prvaki boljši od 'slovenskega' Kölna.
Francija: Slovenci poraženi.
Španija: pomlajena Barca blizu nove lovorike.
Slovenija: druga zmaga Olimpije.

Nemčija
Mišo Brečko in Milivoje Novaković sta s Kölnom v drugem kolu prve Bundeslige doma z 1:3 izgubila proti prvakom iz Wolfsburga . Brečko je igral vso tekmo, Novaković je v igro vstopil v 84. minuti. Zlato Dedič je z Bochumom visoko klonil prot i Schalkeju (0:3). Drugo kolo se je igralo tudi v drugi Bundesligi. Matej Mavrič je odigral vseh 90 minut za Koblenz . S 3:2 so premagali Arminio iz Bielefelda. Goran Šukalo ni bil v postavi Augsburga .

Francija
Slovenci v Ligue 1 so minuli vikend ostali brez točk. Valter Birsa je za Auxerre v sklopu drugega kola igral v drugem polčasu. Proti Lensu so izgubili 0:2. Bojan Jokič za Sochaux ni igral. Njegovi soigralci so proti prvakom iz Bordeauxa izgubili z 2:3. Boštjan Cesar je odigral celotno tekmo, a z Grenoblom z 1:2 izgubil proti ekipi Boulogne .

Anglija
V drugi angleški ligi je v sklopu drugega kola Rober Koren odigral prvi polčas za West Brom . Z 1:0 so premagali Nottingham Forest . Mladi Haris Vučkić je dvakrat zadel in dvakrat podal za gol na prijateljski tekmi med mladima ekipama Newcastle Uniteda in Chelseaja . Srečanje so Vučkićevi dobili s 5:3.

Avstrija
Mile Ačimović izvrstno igro za dunajsko Austrio . Na pokalni tekmi proti ekipi Würmla je k zmagi 4:0 prispeval dva gola (enega iz enajstmetrovke) in podajo za zadetek. Uspešni so bili tudi nogometaši ekipe Wiener Neustadt , med njimi Sašo Fornezzi , ki so s 3:1 premagali Grieskirchen .

Belgija
Po zadetku za reprezentanco je Zlatan Ljubijankić minuli vikend zadel še za svoj Gent . Srečanje proti Genku v prvi belgijski ligi se je sklenilo z 1:1. Ljubijankič je bil zamenjan tik pred koncem, drugi Slovenec v klubu, Marko Šuler , pa je odigral vseh 90 minut. Dejan Kelhar ni bil v postavi ekipe Cercle Brugge .

Haris Vučkič je blestel v mladi ekipi Newcastle Uniteda. © Andreja Potočnik

 
Nizozemska
Aleksander Šeliga se je s Sparto veselil domače zmage 2:1 nad Willemom II . Igral je do 70. minute. Dalibor Stevanović je z Vitessejem gostoval pri Heerenveenu in klonil z 0:1. Slovenski igralec zvezne vrste je odigral 70. minut. Brez zmage je ostal tudi Gröningen ( NAC Breda je zmagala z 2:1), Tim Matavž pa je igral v drugem polčasu.

Romunija
V prvi romunski ligi sta si nasproti stali ekipi treh slovenskih nogometašev, a žal v postavi Timisoare ni bilo niti Dejana Rusiča niti Dareta Vršiča . Je pa za njihovega tekmeca, Rapid iz Bukarešte, 61 minut odigral Darijan Matič . Z 1:0 je zmagala Timisoara. Pandurii Jake Štromajerja je z 2:0 klonil proti moštvu iz Craiove .

Madžarska
Leon Panikvar je dobil 81 minut priložnosti za dokazovanje v dresu ekipe ZTE . Proti ekipi MTK so izgubili 0:1.

Rusija
V 18. kolu prve ruske lige je Denis Halilovič odigral celotno tekmo za Saturn . Z 1:0 so premagali Spartak i z Nalčika. Drugi Slovenec v Rusiji, Alekdandar Radosavljević , je s Tomskom z 1:0 premagal Kuban Krasnodar . Igral je vseh 90 minut. Tomsk še naprej preseneča, saj je teden prej premagal tudi Zenit .

Poljska
Slovenski legionar v prvi poljski ligi je Andraž Kirm . Z Wislo iz Krakowa je s 3:0 premagal Belchatow . Odigral je celotno srečanje in pustil svoj pečat.

Portugalska
Nacional Nejca Pečnika
je v uvodnem kolu prve portugalske lige remiziral s favoriziranim Sportingom iz Lizbone (1:1).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.