Za Putina je Pljušenko zlat

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Jevgenij Pljuščenko je v Vancouvru osvojil srebrno kolajno. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ruski zvezdnik Jevgenij Pljušenko je globoko razočaran in jezen zaradi olimpijskega srebra v umetnostnem drsanju. V tolažbo mu je vsaj moralna podpora Vladimirja Putina in javnosti. Več o nastopu v galeriji.
Oglej si celoten članek

"Za vaš čudovit olimpijski nastop bi vam rad bi vam iskreno čestital. Vaše srebro je vredno zlata. Premagali ste vse ovire na svojem pogumnem povratku in pokazali najbolj dovršen nastop v Vancouvru. Vsi ruski navijači občudujejo vašo briljantnost, bojevit duh, pogum in voljo do zmage. Bravo!" se je glasil Putinov telegram.

Pljušenko, ki se je na led vrnil po triinpolletnem premoru, meni, da je žrtev sodnikov, saj je izvedel štirikratni tolup, zmagovalec Evan Lysacek pa ne. "Če stojiš na najvišji stopnici zmagovalnega odra, potem ko si izvedel trikratni telop, to zame ni napredek, saj smo to počeli že pred 10 in 20 leti. Dober umetniški vtis ni dovolj, saj je drsanje šport, ne predstava," je bil razočaran Pljušenko. V uteho mu je ruska javnost, saj mu je eden od novinarjev podelil platinasto medaljo v znamenje moralnega zmagoslavja. Ruski bes je porajal tudi spomin na Salt Lake City 2002, ko je po njihovem mnenju med dekleti Irina Slucka po krivici pristala na drugem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.