Williams zaupa voznikom

Foto: Žurnal24 Nico Rosberg meni, da je lahko hitrejši od Michaela Schumacherja. (Foto: Getty I
Za moštvo Williams Toyote bosta v tudi v sezoni 2009 nastopala Nico Rosberg in Kazuki Nakajima. Sprememb ne bo niti pri testnem vozniku, na tem mestu ostaja Nico Hulkenberg.
Oglej si celoten članek
 
 

Izjemno sem zadovoljen, da bomo z isto posadko nadaljevali delo.

Frank Williams

 
Moštvo Williams Toyota, ki nastopa v svetovnem prvenstvu formule 1, je potrdilo, da ga bosta tudi v sezoni 2009 zastopala voznika Nemec Nico Rosberg in Japonec Kazuki Nakajima. Prav tako bo ostal isti tudi testni voznik, Nemec Nico Hulkenberg, sicer vodilni v evropskem tekmovanju formule 3. "Izjemno sem zadovoljen, da bomo z isto posadko nadaljevali delo. Nico Rosberg je prav gotovo eden od najboljših dirkačev v tem športu, Kazuki postaja vse močnejši in lahko še veliko ponudi, medtem ko Nico Hulkenberg prav tako napreduje iz dneva v dan," je z ekipo zadovoljen šef Frank Williams.

Rosberg, ki za Williams vozi od leta 2006, je najboljšo uvrstitev kariere dosegel prav na zadnji dirki, VN Singapurja, ko je bil drugi. To so bile zanj druge stopničke v karieri F1, leta 2006 je bil tretji na VN Avstralije. V tej sezoni je skupno na 12. mestu. Nakajima pa je debitiral leta 2007, v tej sezoni pa je skupno 15. Dan po podaljšanju pogodbe je Kazuki dejal, da se bo za zaupanje vodstvu ekipe oddolžil. "Letos je bilo več vzponov in padcev. Po dirki v Španiji sem bil na nekaj dirkah hiter in zelo blizu Nicu. V Spaju in Monzi pa sem imel veliko težav. Vesel sem, da sem se v Singapurju spet dokazal. Do konca sezone so le še tri dirke in pomembno je, da jih končam dobro. Obenem pa sledi še japonska VN."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.