Vujačič pomagal Bynumu

Foto: Žurnal24 Pau Gasol in soigralci niso imeli pretiranih težav z Washingtonom.
Malo je večerov, ko liga NBA ponudi le dve srečanji. Eden takšnih je bil sinoči, ko so Lakersi Saša Vujačiča premagali Washington s 117:97, prvaki iz Bostona pa Orlando z 90:80.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Orlando : Boston 80:90
LA Lakers : Washington 117:97

Dvoboj v Staples Centru v Los Angelesu je 18.997 navijačem Jezernikov prinesel pričakovano zmago. Drugačen izid bi bil pravzaprav čudež oziroma na meji verjetnega, saj so Jezerniki s 34 zmagami in osmimi porazi najboljše moštvo zahodnega dela ter najbolj resen kandidat za končnico prvenstva severnoameriške profesionalne košarkarske lige. S takšnim dosedanjim izkupičkom so ponovili uspešno sezono 1971/72. V odstotkih so tudi z zadnjo zmago še bolj utrdili vodstvo na vrhu lige NBA.

Paul Pierce se je znova izkazal. © Reuters

 
Poškodba gležnja je za 24-letnega slovenskega zvezdnika v ligi NBA le še spomin, kajti Saša Vujačič je v skoraj 26 minutah na parketu vpisal 13 točk, dva skoka in tri podaje. Najboljši strelec dvoboja je bil v dresu Jezernikov Andrew Bynum s 23 točkami in 14 skoki, ki jim je Pau Gasol dodal še 18 točk. Kobe Bryant , ki je bil izbran v zvezdniško moštvo all star, se tokrat ni prav izkazal, saj je zbral zanj skromnih 11 točk, pet podaj in štiri skoke. V dresu Čarovnikov sta se izkazala Antawn Jamison z 19 točkami in JaVale McGee z 18.

Košarkarski derbi najboljših moštev Zahoda je pripadel branilcem naslova Boston Celticsom . Z desetimi točkami razlike je v gosteh v Orlandu povsem nadigral ter premagal vodilno moštvo jugovzhodne skupine Magic , ki so do tega dvoboja še kraljevali na vrhu lige NBA skupaj z Jezerniki. Najboljši strelec za Bostončane, ki so na vrhu atlantske skupine s 36 zmagami in 9 porazi, je bil Paul Pierce s 27 točkami in 10 skoki. Tako sta bila Kevin Garnett in Glenn Davis v zelenem dresu druga najboljša strelca s 16 točkami. Z zasluženo zmago se je Boston v deležu znova pognal na vrh vzhodne konference, kjer se je izenačil s Konjeniki iz Clevelanda (32 zmag, 8 porazov), ki vodijo v centralni skupini. Obe moštvi pa komaj za eno odstotno točko zaostajata za Jezerniki.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.