Vodovnik in Osovnikar izpadla

Foto: Žurnal24 Miran Vodovnik je za neuvrstitev v finale kot glavni razlog navedel tehnične pom
Miranu Vodovniku se ni uspelo prebiti v finale tekmovanja v suvanju krogle na atletskem EP v Torinu. Maticu Osovnikarju pa je spodletelo v polfinalu teka na 60 metrov.
Oglej si celoten članek
 
 

Že v prvi seriji sem bil v krogu za izmet prepočasen, tako pa je bilo tudi v mojem najboljšem drugem poskusu. Če bi tehnično metal stoodstotno, bi lahko prišel v finale.

Miran Vodovnik

 
Oplotničan Miran Vodovnik je bil drugi dan 30. dvoranskega evropskega prvenstva v Torinu v kvalifikacijah suvanja krogle deveti (19,56 m) in se ni uvrstil v nedeljski finale. Boj za odličja je zgrešil za deset centimetrov.  "Že v prvi seriji sem bil v krogu za izmet prepočasen, tako pa je bilo tudi v mojem najboljšem drugem poskusu. Če bi tehnično metal stoodstotno, bi lahko prišel v finale. Načrtoval sem sicer izpolnitev norme za finale, kar mi ni uspelo. Na koncu pa vendarle nisem veliko zaostal za svojimi izidi sezone," je menil Vodovnik.

 

Preberite še:

Prvi dan na EP: Odličen začetek EP za Slovenijo.

Letos se je dvajsetmetrski oznaki najbolj približal 8. februarja v Slovenski Bistrici (19,72 m), v tem mestu pa je 23. februarja lani postavil tudi slovenski dvoranski rekord (20,68 m). Slovenski rekorder je v prvem poskusu kroglo sunil 18,72 m in bil 13. med 23 atleti. Med osmerico, ki si je na koncu priborila finale, je bil po drugi seriji. Orodje je sunil 19,65 metra in bil šesti. V zadnji, tretji seriji, je Oplotničan dosegel 19,50 m in met pospremil s kletvico. Tedaj je bil že deveti in s tem brez finala. Norma za finale je bila 19,80 m.

Osovnikar je slabo startal. © Boštjan Tacol

 
Maticu Osovnikarju je spodletelo v kvalifikacijah teka na 60 metrov na atletskem EP v Torinu. S časom 6,74 je osvojil 19. mesto, polfinale pa je zgrešil za tri stotinke. Osovnikar je bil po uspešnem petku, ko so si vse štiri Slovenke zagotovile finale, prvi v sedemčlanski slovenski reprezentanci, ki je izpadel. Osovnikar je tekel v četrti od petih kvalifikacijskih skupin, polfinale pa so si zagotovili prvi in drugi iz vsake skupine ter še šest najhitrejših po času. Za polfinale je bilo doolj 6,71 sekunde. To je bilo Škofjeločanu več kot dosegljivo, saj je najhitreje letos tekel 7. februarja v Stuttgartu (6,65), slovenski rekord (6,58) pa je postavil 5. marca 2004 v Budimpešti .

"Pričakoval sem finale, ostal pa sem dve stopnički za tem ciljem. Zelo slabo sem startal in nato po pričakovanju tudi v nadaljevanju teka nisem bil uspešen. Startal sem tako, kot da bi bil tek ob šestih zjutraj in ne sredi dopoldneva ... Preprosto ne vem, zakaj se je to zgodilo. Na ogrevanju sem starte opravil dobro," je po svojem najslabšem nastopu na velikih tekmovanjih povedal Osovnikar, ki je bil na 100 m sedmi na svetovnem prvenstvu leta 2007 v Osaki , bronast na EP na prostem v Göteborgu leto poprej (2006) ter 15. na OI lani v Pekingu . Na prejšnjem dvoranskem EP v Birminghamu leta 2007 ga je le drobec ločil od odličja, saj je končal na četrtem mestu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.