Vodilna v skupnem seštevku obračunala za sprintersko zmago

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Italijan Bagnaia zmagal v sprintu v Mizanu ter zmanjšal svoj zaostanek za Martinom.
Oglej si celoten članek

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagal v kraljevem razredu motoGP na sprinterski dirki motociklistov za svetovno prvenstvo v domačem Mizanu. Drugi je bil Španec Jorge Martin (Ducati-Pramac), tretji drugi Italijan Enea Bastianini (Ducati). Vsi trije so dirko začeli v tem vrstnem redu v prvi startni vrsti.

Martin je že pred prvim zavojem dirke prišel na čelo. Bagnaia je vodstvo ponovno prevzel šest krogov pred koncem domače dirke za VN Emilie-Romagne ter šel v zaključek z dvema desetinkama prednosti pred Martinom. Precej zadaj je bil tretji Bastianini. Martin je pred tem naredil majhno napako, ko mu je potem nekoliko padla hitrost. To je italijanski tekmec izkoristil in nato prednost do konca še malce povečal.

Foto: Profimedia Moto GP

"Izgubil sem malce pozornosti, malo napako je Bagnaia izkoristil in tako sem izgubil zmago, ko sem malo preveč dirkal na robu steze. Zagotovo pa si bom skušal zmago zagotoviti jutri," se je na nedeljsko običajno dirko vodilni v skupnem seštevku, Martin. "Vse sem naredil, da bi stoodstotno odpeljal dirko. To mi je uspelo, čeprav sem kar nekaj časa vozil drugi v tem izjemnem ritmu. A sem nato izkoristil napako in vesel sem, da sem zmagal pred svojimi navijači," pa je povedal zmagovalec Bagnaia.

Branilec naslova svetovnega prvaka Bagnaia je s četrto sprintersko zmago v sezoni znižal zaostanek v točkovanju za SP za Martinom na vsega štiri točke. Šestkratnemu svetovnemu prvaku Marcu Marquezu (Ducati-Gresini), tretjemu v skupnem seštevku, na četrtem mestu ni uspelo priti na zmagovalne stopničke.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:54 21. September 2024.

    Zanimiv šport za slovenceljne?. Še vedno brez svojega tekmovalca in tekmovališča.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.